Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas: “Les Dark Kitchen són a la restauració el que Amazon al comerç de proximitat”


Esquerra proposa aturar les macrocuines que ja estan en marxa i regular on poden ubicar-se com ja passa amb els clubs cannàbics o els habitatges d’ús turístic

“Les Dark kitchens son a la restauració tradicional el que Amazon al comerç de proximitat”. Així ha resumit el portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, la opinió que el seu grup té d’aquests negocis que estan començant a proliferar a la ciutat.

Però segons els republicans, en el cas de les macrocuines l’Ajuntament té “instruments urbanístics” per actuar. Coronas ha recordat que a diferència del cas de les grans plataformes de comerç electrònic, les macrocuines “necessiten produir el producte final que han de vendre, i ho han de fer en llocs cèntrics per poder arribar el més ràpid possible al seu consumidor final”.

És per això que Esquerra ha proposat avui que l’Ajuntament explori dues vies d’actuació en contra de les Dark Kitchen. En primer lloc, “aturar els projectes en marxa, revisant de manera exhaustiva les llicències ja que es tracta d’una activitat industrial en contigüitat amb l’habitatge”. I en segon lloc, regulant-ne la seva implantació en sòl urbà consolidat “mitjançant l’instrument urbanístic més adient”, sigui un pla d’usos com amb els clubs cannàbics o els HUTs o sigui mitjançant una MPGM com passa amb les benzineres.

“En el primer supòsit creiem que si es revisen les llicències trobarem punts dels projectes pels quals no s’entén que en disposin d’una, tant a nivell constructiu com legal”, ha reblat Coronas. “Creiem que l’Ajuntament no ha de patir per responsabilitats per aturar segons quins d’aquests projectes, perquè tal com és la llei i tal com són les ordenances segurament ja podríem actuar”, ha finalitzat.