Barcelona

Grup municipal

Notícia

Comuns i PSC es neguen a estudiar la municipalització de la gestió de l’OAC de Sant Miquel


Esquerra havia demanat amb una proposició atendre les queixes i reclamacions de les treballadores de l’oficina, que denuncien precarietat, pressió laboral i poques mesures de seguretat davant la Covid / El govern també es nega a estudiar prohibir vendre animals a la ciutat

El govern municipal de Barcelona en Comú i el PSC ha votat avui en contra d’una proposició d’Esquerra Republicana que defensava que el consistori estudiés la remunicipalització del servei de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de la Plaça de Sant Miquel després del comunicat de les seves treballadores en què denunciaven condicions laborals precàries, pressió laboral i insuficients mesures de seguretat davant la Covid19.

“Com passa massa sovint s’han posat de perfil fent veure que no passava res”, ha etzibat la regidora Elisenda Alamany al govern municipal. “Davant les demandes de les treballadores van llençar pilotes fora, van carregar tota la responsabilitat sobre l’empresa adjudicatària i no van encarar els problemes ni oferir cap proposta de solució”, ha continuat.

El col·lectiu de treballadores i treballadores de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de la Plaça Sant Miquel van denunciar la passada setmana les condicions de “precarietat” i “pressió laboral” a la qual estan sotmeses les treballadores externalitzades per part de l’empresa adjudicatària i Esquerra pretenia que el govern municipal es reunís amb elles per tractar la qüestió i oferir solucions, però a través de la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, el govern ha negat que a l’oficina existís precarietat.

Alamany també ha criticat que malgrat les crítiques i deficiències que tant treballadores com usuaris denuncien en relació a l’OAC de Sant Miquel, el govern municipal vulgui replicar aquest model a d’altres oficines. “No sé d’on treuen la valoració positiva del model de gestió de l’OAC de Sant Miquel que justifiqui copiar-ne el model i no optar en canvi del de la resta d’oficines de la ciutat”, ha criticat la regidora.

El govern també es nega a estudiar prohibir vendre animals a la ciutat

Esquerra Republicana porta des del final del mandat passat intentant obrir el debat municipal sobre la possible prohibició de la venda d’animals de companyia a la ciutat. El passat mes de febrer, a més, es va provar per unanimitat una proposició per engegar un grup de treball dins el Consell Convivència, Protecció i Defensa dels Animals perquè s’estudiés aquesta qüestió.

Avui, els republicans hi han tornat amb un prec per tal de convocar de forma urgent aquest Consell, després de la detecció d’un establiment a Nou Barris que incomplia un seguit de normes que han causat que hagi estat precintat. Tanmateix, el govern municipal s’hi ha negat.

“Existeix una xarxa de tràfic d’animals il·legal que té ramificacions a BCN i que per tant és un tema que s’ha d’abordar”, ha afirmat el regidor Jordi Coronas. “No volem fer una proposta tancada, s’ha de debatre al Consell, per això demanem que es convoqui de manera urgent per modificar l’ordenança i debatre sobre si es prohibeix o no la venda d’animals a la ciutat”, ha insistit. El govern ha al·legat no tenir competències per legislar sobre la qüestió, però el prec d’Esquerra demanava una competència plenament municipal: convocar el Consell.

El prec demanava impulsar en el termini de 12 mesos una modificació de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals (OPTVA) en el sentit de regular o prohibir la venda d’animals a Barcelona, establir mecanismes eficients per garantir les inspeccions a establiments comercials i les corresponents sancions derivades, així com la traçabilitat de la informació dels animals comissats.

A més, Esquerra ha preguntat sobre els mecanismes que s’introduiran perquè a properes eleccions cap ciutadà deixi de constar al cens per haver realitzat un canvi d’empadronament coincidint amb la data de tancament del cens, com ha passat en els anteriors comicis.