Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra vol que l’Ajuntament es posicioni a favor de l’amnistia: “Estem convençuts que tindrà un suport ampli”


Els republicans plantegen crear la figura de la Defensora de Gènere, adjunta a la Sindicatura de Greuges, per “auditar, prevenir i denunciar els casos d’assetjament i discriminació per raó de gènere als organismes de la ciutat”

Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament de Barcelona com a institució mostri el seu compromís i es posicioni a favor de l’amnistia com a via de solució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya. És la proposició que els republicans defensaran aquest divendres al plenari municipal, que a més també explicita el suport de la institució a l’autodeterminació, així com del lliure retorn dels exiliats i la llibertat dels presos polítics.

“Després del veto d’ahir del Congrés a la llei d’amnistia és més necessari que mai que l’Ajuntament llanci un missatge ampli, no només de les forces independentistes, que digui que l’amnistia és la solució al problema, també per apartar els tribunals de la política”, ha afirmat la portaveu adjunta Elisenda Alamany. “L’Ajuntament no pot quedar al marge”, ha apuntat.

“Amb aquesta iniciativa recollim el guant de la crida que ha fet Òmnium per seguir reivindicant l’amnistia com a solució”, ha continuat la regidora dels republicans.

El text també contempla fer una crida a la societat catalana i al teixit associatiu municipal “a mobilitzar-se i donar suport a una amnistia o a qualsevol iniciativa política o legislativa que permeti l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de totes les causes obertes per aquests motius”.

Prec per crear la figura de la Defensora de gènere, adjunta a la Sindicatura de Greuges

Després que les darreres setmanes s’hagin destapat diversos casos d’assetjament i abús sexual a institucions com l’Institut del Teatre, Esquerra pretén que l’Ajuntament actuï i estableixi mecanismes per tal de prevenir i evitar aquestes situacions. En aquest sentit, els republicans presentaran un prec al plenari perquè el consistori creï la figura de la Defensora de Gènere, adjunta a la Sindicatura de Greuges de Barcelona.

“Una figura dedicada específicament a auditar, prevenir i denunciar els casos d'assetjament i discriminació per raó de gènere en els diferents organismes de la ciutat, avaluant els protocols existents i fent acompanyament jurídic i defensa de les víctimes”, detalla el text.

“En plena elecció de la nova Sindicatura plantegem crear aquesta figura”, ha dit Alamany.

A més, Esquerra preguntarà pels atacs que en els darrers dies han patit els Centres de Serveis Socials de la ciutat, per saber de quina manera està actuant o pensa actuar el govern municipal perquè es produeixin més incidents d’aquest tipus.
“Des d’Esquerra creiem que aquests atacs no tenen cap mena de sentit tenint en compte que els treballadors del Centres de Serveis Socials estan fent una feina molt dura el darrer any, ja ho és empre però encara més aquest any”, ha assegurat el portaveu republicà, Jordi Coronas, que ha titllat els atacs d’accions “sense sentit ni justificació”.