Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC crida el govern municipal a comparèixer arran de la denúncia a TERSA per contaminació


Els republicans preguntaran pel cost de la festa d’inauguració del Pavelló Blau a la platja del Somorrostro

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha fet una petició de compareixença al govern de la ciutat després que TERSA, l’empresa metropolitana de residus urbans, ha estat denunciada pel servei de Medi Ambient de la Fiscalia per haver emès més gasos contaminants dels permesos.

“La Justícia diu que s’haurien estat realitzant o tolerant conscientment pràctiques contràries a la normativa ambiental. De ser així, seria un cas molt greu de desobediència a les regles medioambientals i, el que és pitjor, d’anar en contra de la salut de tothom”, ha assegurat el regidor portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha emplaçat el govern de la ciutat a donar explicacions a la comissió d’Ecologia i Urbanisme d’abril atès que es tracta d’una “empresa pública metropolitana”.

A la mateixa comissió, els republicans també preguntaran a l’executiu per quan té previst fer efectiva la retirada de les terrasses excepcionals que es van col·locar durant la pandèmia, tot recordant que el 31 de març va acabar el límit per poder tramitar-ne la continuïtat, una data que ja s’havia endarrerit un mes.

“Hi ha carrers com Enric Granados que no poden més, però d’exemples en tenim a molts barris. Cal actuar amb urgència per retirar les taules de les terrasses que no tenen llicència”, ha reclamat Coronas.

El regidor també ha anunciat que el seu grup portarà a la mateixa comissió una proposició al govern municipal perquè presenti en un màxim de tres mesos un pla estratègic sobre els solars i grans edificis buits a la ciutat, amb especial presència al [email protected] o a la Marina, que inclogui un estudi de les necessitats veïnals per poder reactivar-los almenys de manera temporal.

Drets Socials: cost de la festa del ‘Pavelló Blau’

Entre les altres propostes que els republicans porten a comissions hi ha la pregunta que faran a Drets Socials pel cost total de la presentació del projecte del ‘Pavelló Blau’ que es va dur a terme a la platja del Somorrostro el 6 d’abril.

“Les institucions han de tenir cura de com es gestionen els recursos públics perquè hi ha esdeveniments que semblen més de partit que de ciutat”, ha afirmat la regidora i portaveu adjunta Elisenda Alamany, que també ha demanat al govern municipal “més informació i transparència sobre un projecte que interpel·la tota la ciutadania com ho és l’esport a l’aire lliure”.  

Economia i Hisenda: tancament de nous negocis singulars

A la comissió d’Economia i Hisenda, el grup d’ERC preguntarà al govern municipal per les accions fetes per salvar negocis emblemàtics o singulars després del “degoteig” de botigues que continuen tancant. “Ara s’han sumat a la llista la drogueria Gomara (Elias), la pastisseria Fàbrega, la pastisseria Ribes... I no només tanquen negocis emblemàtics, sinó que també d’altres no inclosos al catàleg però que són igualment singulars. Fins quan permetrem que Barcelona sigui cada dia una mica menys Barcelona?”, ha alertat la regidora Alamany.

Encara sobre comerços, ERC també presentarà un prec a la comissió d’Economia perquè el govern municipal aturi la compra dels locals comercials de Les Corts que es creien buits i que per tant s’havien ‘d’omplir’ amb nous comerços gràcies a l’acord de pressupostos de 2021, però que s’ha descobert que estan realment en funcionament.

Resta d’iniciatives que el grup d’ERC porta a les comissions:
- Proposició pel control i l’avaluació del compliment de les polítiques de discapacitat (DRETS SOCIALS)
- Prec sobre el canvi d’ús de l’equipament projectat a Can Mantega (DRETS SOCIALS)
- Pregunta sobre la valoració del pla d’aparcament de motos (ECONOMIA)
- Proposició per a un pla d’equipaments policials (PRESIDÈNCIA)
- Prec per atorgar la Medalla d’Or al mèrit cívic a l’Assoc. Catalana de Dones per les Pensions de Viduïtat Dignes (PRESIDÈNCIA)
- Pregunta sobre la gestió de l’incivisme mentre no arriben solucions Taula cívica (PRESIDÈNCIA)
- Declaració Institucional pel Dia Mundial del Poble Gitano (PRESIDÈNCIA)
- Balanç del Market Place (ECONOMIA)