Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC força l’Ajuntament a remodelar la Plaça Carme Simó per protegir els alumnes de l’escola Àngel Baixeras


Els republicans pregunten al govern municipal pel calendari d’execució de les promocions d’Habitatge Metròpolis: “Acabarem pensant que és un operador fantasma"

Unanimitat a l’Ajuntament de Barcelona davant de la proposta d’Esquerra Republicana de remodelar la Plaça de Carme Simó, que s’usa com a pati de l’Escola Àngel Baixeras, després que un alumne s’hi va trobar una xeringa el primer dia de curs.

“Amb aquest fet es va traspassar tota línia vermella. Però és que els nens s’hi han trobat no només xeringues, també excrements humans i de gossos, rates mortes... El servei de neteja no ha estat prou eficient i el Districte s’ha negat a fer un tancament de la plaça que en garantís la seguretat i la salubritat”, ha volgut deixar clar la regidora Marina Gassol, tot lamentant que “la dignitat i els drets dels infants no estan garantits a Ciutat Vella”.

Per aquest motiu, tal com diu el text aprovat a la comissió de Drets Socials, els republicans demanen remodelar la plaça de cara al curs vinent i que, mentrestant, s’hi posi més vigilància, s’hi reforcin els serveis de neteja i s’augmenti l’alçada del tancat de la plaça.

Gassol ha criticat que el problema s’arrossega des de fa temps ja que, assegura, el resultat del procés participatiu per remodelar la plaça engegat el 2015 i que es va allargar durant tres anys “no va ser satisfactori”: “Aquest no era el pati que la comunitat educativa demanava. Per això ara s’ha passat del reclam ‘volem un pati’ a ‘volem un pati digne’”, ha lamentat la regidora.

En aquest sentit, també ha assegurat que la Plaça de Carme Simó és el “paradigma” del govern municipal “ja que suma els fracassos en seguretat, en neteja i en gestió de l’espai públic que el caracteritza” i ha emplaçat l’executiu i el regidor del Districte, Jordi Rabassa, a trobar-hi una solució definitiva: “Posi’s les piles, regidor. Vostès insisteixen en posar elements amables en espais hostils [en referència a la Pl. Carme Simó], però la seva feina hauria de ser crear entorns amables on afegir-hi també elements amables”, ha sentenciat Gassol.
 
Preguntes al govern municipal

A la comissió de Drets Socials, la regidora Elisenda Alamany ha preguntat a l’executiu pel resultat de les marxes expiatòries que s’han realitzat en alguns barris amb l’objectiu de corregir punts foscos d’inseguretat, especialment per a les dones.

“Trobem moltes resistències a l’hora de construir una ciutat del segle XXI, així que convé exposar els resultats d’accions com les marxes”, ha afirmat Alamany, a més d’alertar que el projecte “no s’ha acabat d’implementar bé ja que aquestes marxes només s’han dut a terme en 19 barris”.

De la seva banda, la també regidora republicana Eva Baró ha presentat una pregunta més al govern municipal, en aquest cas sobre el calendari d’execució de l’operador metropolità d’Habitatge Metròpolis. “Estem en una situació d’emergència habitacional que és ja permanent, així que volem saber en quin estat i amb quin calendari d'execució es troben les promocions d’habitatge”, ha alertat Baró abans que la regidora del govern municipal Lucía Martín respongués evitant donar concrecions. “Acabarem pensant que això és un operador fantasma. Sempre en parlen però mai no l’ha vist ningú”, ha sentenciat Baró.