Barcelona

Grup municipal

Notícia

Bcomú reconeix el fracàs en augmentar la Borsa de lloguer: només 1.243 habitatges dels 2.050 previstos


Esquerra insisteix en “mobilitzar tots els habitatges possibles del parc privat” i per assolir les xifres marcades al Pla pel Dret a l’Habitatge i insta el govern municipal a fer autocrítica

El 2020 l’Ajuntament de Barcelona gestionava 807 immobles menys dels que va preveure que tindria a disposició per la Borsa de Lloguer segons Pla pel Dret a l’Habitatge. Son les dades que avui ha revelat Esquerra Republicana a la comissió de Drets Socials del consistori, a través d’una pregunta al govern de Comuns i PSC que ha servit per constatar que la Borsa d’Habitatge en Lloguer de Barcelona està molt lluny de les xifres ambicionades.

“Ens agradaria saber a què atribueix el govern municipal els resultats reals, tan allunyats respecte els objectius que s’havien plantejat, en un moment que l’accés a l’habitatge assequible és més necessari que mai”, ha preguntat la regidora d’Esquerra Eva Baró. “Efectivament, hem de reconèixer que la mobilització d’habitatges privats que es va plantejar en el Pla pel Dret a l’Habitatge ha superat el que hem aconseguit”, ha dit la Quarta Tinenta d’Alcaldia del govern municipal, Laura Pérez.

La republicana ha reconegut que a través de la construcció mai s’assoliran les xifres que l’Objectiu de Solidaritat Urbana (OSU) marca, un 15% dels habitatges existents destinats a polítiques socials, el que per Barcelona suposaria uns 112.000 immobles. És per això que Baró ha insistit en “trobar altres mecanismes i maneres de mobilitzar els habitatges possibles del parc privat i del mercat lliure” i destinar-los a la Borsa d’Habitatge de Lloguer de Barcelona.

Campanya informativa per acabar amb el tabú social sobre la menopausa

A la comissió, Esquerra ha defensat una proposició, aprovada amb els vots favorables de tots els grups tret de les abstencions de Valents i la Regidora no adscrita, per tal que l’Ajuntament, de forma coordinada amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, elabori una campanya informativa i de sensibilització sobre el climateri o menopausa. “La desinformació i els tabús generats pel patriarcat al voltant de cos i la salut femenina han estat i segueixen sent per a moltes dones una forma de coerció i limitació per al seu desenvolupament personal, autoestima i llibertat, i això s’ha d’acabar”, ha afirmat la regidora republicana Montse Benedí.

Benedí ha assegurat enumerat els nombrosos efectes que té la retirada del cicle menstrual sobre la salut física, sexual i emocional de les dones, i ha afirmat que encara avui existeix molt silenci a la societat sobre aquest procés natural. “Ningú no en parla, o se’n parla relativament poc. Ni ens en parlen abans d’arribar-hi, com si a partir del moment que deixem de menstruar i ser fèrtils deixéssim de ser mereixedores d’atenció i acompanyament a la nostra salut física, sexual i emocional. Ni en parlem un cop ja hi som, no fos cas que ens considerin velles i inservibles”, ha descrit.

Per tot això, ERC ha reclamat la posada en marxa d’aquesta campanya informativa als Punts d’Informació i Atenció de les Dones de l’Ajuntament, així com als Centres d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) del Servei Català de la Salut i amb serveis d’acompanyament a les dones que transitin aquest procés.

A més, el regidor Jordi Castellana ha realitzat un prec perquè el govern municipal es comprometi a implantar mesures per evitar la contaminació acústica, millorar el confort tèrmic a l’Escola Jacint Verdaguer i garantir-hi una mobilitat segura. El prec, que ha estat acceptat, contempla mesures com ara el canvi de finestres de l’edifici; la millora del carrer Lleida, implantació d’un carril bici; i que l’estudi de mobilitat de la MPGM Fira-Model contempli una major pacificació de l’esmentat carrer.