Barcelona

Gràcia

Notícia

Jornada d'idees: encetem el procés participatiu per a l'elaboració del programa municipal de Gràcia


El passat 4 de febrer vam convocar, des de la territorial d'Esquerra Republicana al nostre districte, una jornada d'idees per tal de recollir demandes i propostes de les entitats i veïns i veïnes per incorporar-les al nostre programa electoral de Gràcia. Tal com anunciava la nostra presidenta i consellera portaveu al districte, l'Olga Hiraldo: "un programa electoral no es fa des dels despatxos, sinó amb participació ciutadana real, parlant i treballant amb la ciutadania, colze a colze, i al llarg de tot el mandat, tot i que ara toca estructurar-lo i donar-hi forma".

Ernest Maragall, candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Barcelona, va inaugurar la trobada al nostre districte, celebrada als Lluïsos de Gràcia, i a la qual hi va assistir més d'una trentena d'associacions i entitats, moviments socials, i veïns i veïnes. Maragall va destacar la importància de jornades com aquestes per tal de “copsar els anhels, desitjos, queixes i propostes de la ciutadania barcelonina, sempre implicada, atenta i participant de la vida política i social de la ciutat”.

Una jornada força interessant on van sortit temes recorrents, com ara la neteja i recollida selectiva d'escombraries; l'accés a l'habitatge; el sensellarisme; la manca d'espais verds a la Vila de Gràcia, en especial; l'incivisme i soroll; les reformes dels mercats de l'Abeceria i de l'Estrella; l'enfortiment del teixit associatiu (en especial pel que fa a l'accés a subvencions). Reptes del passat i present que cal trobar solucions en el futur.

Aquestes trobades, obertes a la ciutadania, organitzada o a títol personal, han tingut lloc arreu de la ciutat i han servit per recollir als diferents districtes de Barcelona les seves demandes, reivindicacions i propostes per a la ciutat i per cada territori, per tenir-les en compte a l'hora d’incloure-les al programa electoral per a les eleccions municipals del proper 28 de maig.