Barcelona

Secretaria de les Dones de Barcelona

Notícia

Feministes més que mai


Les republicanes i els republicans hem anat sumant al llarg dels anys consciència feminista fins a esdevenir més feministes que mai

Des d'Esquerra Republicana fa 92 anys que lluitem, cada dia i des d'arreu, per una societat més justa i igualitària. Volem una societat feminista on el patriarcat no hi tingui cabuda, on les dones puguin viure lliures de violències masclistes, de discriminacions i de desigualtats. Les republicanes i els republicans hem anat sumant al llarg dels anys consciència feminista fins a esdevenir més feministes que mai:


I tu, quan vas adonar-te que eres feminista? Suma't a la campanya #FeministesMésQueMai i explica la teva història amb un vídeo. Omplim les xarxes de consciència feminista!


DONES AMB TOTS ELS DRETS

De nou, el 8 de març de 2023, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d'homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats que pateixen les dones. Aquesta és una reivindicació que va més enllà d'aquesta data i que impregna els 365 dies de l'any i a totes i cadascuna de les persones que conformem la societat.

Des d'Esquerra Republicana i el Jovent Republicà treballem dia rere dia per garantir que els drets de les dones siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància. Entenem aquesta lluita pels drets de les dones com una lluita pels drets humans i des d'una òptica interseccional, sent molt conscients que les persones estem constituïdes i influenciades per una infinitat de variables de desigualtat o de categorització social que travessen les vides, els cossos i les experiències. 

Des d’Esquerra Republicana i el Jovent Republicà treballem per impulsar la corresponsabilitat entre dones i homes, així com amb les diferents administracions públiques. Cal continuar reivindicant el dret que tenen les dones de decidir sobre el propi cos i el dret a una maternitat lliure i segura.Continuarem denunciant i combatent les violències que patim les dones. Apel·lem a la mobilització a favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària que faci de la República Catalana que anhelem una República Feminista de dones i homes lliures.
 

Llegeix el manifest sencer d'Esquerra Republicana i el Jovent Republicà i consulta totes les activitats aquí