Barcelona

Gràcia

Notícia

Trobada a Gràcia amb Ernest Maragall, Tània Verge, Montse Bassa i Max Zañartu


Podeu veure la galeria de fotos punxant aquí

El passat dissabte 25 de febrer vam estar a la Plaça d'en Joanic en una nova jornada de contacte amb la ciutadania, per fer arribar als veïns i veïnes informació sobre el projecte republicà a Gràcia i a Barcelona, mentre gaudíem d'un vermut republicà.

Ens va acompanyar el nostre candidat a l'alcaldia de Barcelona i guanyador de les darreres eleccions municipals, Ernest Maragall i Mira, la consellera d'Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge i Mestre, la diputada al Congrès Montse Bassa i Coll, el regidor adscrit a Gràcia Max Zañartu i Plaza, i la nostra presidenta i consellera portaveu al Districte, Olga Hiraldo i Martí.  

Prèviament vam visitar els Castellers de la Vila de Gràcia, entitat molt implicada en el feminisme i la lluita contra la LGTBIfòbia, que fan pinya més enllà dels castells per la seva implicació en el barri, com ara amb la recollida d'aliments i productes pel Rebost Solidari de Gràcia, amb les donacions de sang, o amb la celebració de la Beca Mike Lane. Membres de la Junta ens van explicar que aquesta va sorgir com a iniciativa per retre homenatge al casteller Mike Lane, que el 2017 va morir a causa de les complicacions derivades de la lesió que va patir en un accident casteller el 2013 que li va provocar una tetraplegia. Així, la Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia promou projectes de recerca vinculats amb la prevenció i cura de lesions medul·lars i cervicals. Recordem que enguany està activa la campanya de cofinançament per col·laborar amb la beca fins el proper 31 de març.

A continuació vam visitar la Fundació Maria Raventós, que porta més de 70 anys treballant amb noies i mares en risc de situació de vulnerabilitat, i que fa tant sols unes setmanes que s'ha traslladat a Gràcia. La fundació acull, acompanya i empodera dones joves i mares en risc d'exclusió social, i les ofereix noves oportunitats perquè trenquin el cercle d’exclusió en què es troben, transformin les seves vides i construeixin un nou futur amb garanties per a elles i els seus infants.

Finalment, vam visitar l'entitat Gràcia Participa, i en concret dos dels seus projectes: el Rebost Solidari de Gràcia i el Replà de Gràcia. El Rebost Solidari de Gràcia pretén garantir a les famílies usuàries una alimentació adequada i equilibrada, i productes de neteja i d'higiene personal; no es planteja com un banc d’aliments, sinó que pretén gestionar de manera eficient els excedents alimentaris del barri i realitzar la seva distribució solidària entre les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. El Replà de Gràcia ofereix formació a dones en risc d’exclusió social per tal d'empoderar-les mitjançant l’acompanyament, no només durant el curs, sinó també en etapes posteriors de formació i recerca de feina fins a la seva inserció al mercat laboral.

Aquesta és la Gràcia que ens enamora!