Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra reclama mesures urgents per frenar el descontrol d'aquest estiu al 'Triangle Golfo'


Els republicans sol·licitaran una reunió amb el tinent d'alcaldia Albert Batlle i el regidor de districte David Escudé i presentaran una iniciativa per incorporar les demandes veïnals al Pla de reducció del Soroll decretat pel govern municipal.

Ahir al vespre, el regidor del grup municipal d'Esquerra Republicana, Jordi Coronas, i la portaveu del grup al districte de Sant Martí, Lourdes Arrando, es van reunir amb l'Associació de Veïns i Veïnes del Parc i la Llacuna del Poblenou i amb representants del veïnat afectat pels problemes de convivència i soroll de l'anomenat Triangle Lúdic de Poblenou. La reunió va servir per escoltar el testimoni de veïns i veïnes que pateixen aquests problemes de manera reiterada i també van mostrar els vídeos enregistrats de diversos fets que s'han produït al llarg dels darrers dies. Els veïns i veïnes van explicar que des del govern municipal no s'està donant resposta a les seves peticions.

El Triangle Lúdic de Poblenou acumula una important oferta d'oci nocturn, però els representants veïnals expliquen que a més es produeixen gairebé a diari altres activitats que es troben fora de control, com ara festes organitzades sense permís en locals i terrasses d'empreses de la zona, botellots amb música al carrer o grups nombrosos que tenen comportaments incívics a la via pública.

"Les mesures anunciades pel govern municipal no estan resolent tots aquests problemes sinó que s'han agreujat amb l'arribada de l'estiu. El veïnat ha fet un seguit de propostes per millorar la situació actual que cal implementar amb urgència", assegura el regidor Jordi Coronas. Entre aquestes mesures es troba ampliar l'àmbit per incloure el carrer de Sancho d'Àvila, la corresponsabilitat dels operadors dels locals d'oci nocturn, de Residències d'Estudiants i Hotels de la zona, la limitació del nombre de terrasses i evitar autoritzacions d'activitats extraordinàries, incrementar la presència de Guàrdia Urbana o exercir un control exhaustiu del compliment dels horaris comercials.

Per tot això, el Grup Municipal d'Esquerra ha registrat un prec per escrit demanant que es tinguin en compte les peticions veïnals i se'ls hi doni resposta de manera urgent, alhora que s'implementen, també amb caràcter d'urgència, els recursos municipals per garantir el descans veïnal durant aquest estiu.

Per tal de conèixer quins són els recursos existents i els que s'implementaran en els propers dies, els republicans també han sol·licitat una reunió urgent amb el tinent d'alcaldia de prevenció i seguretat, Albert Batlle, i amb el regidor del districte, David Escudé.