Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Barcelona posa en valor l'actitud dels clubs històrics pel cas Rubiales


Els republicans condemnen les declaracions de Luis Rubiales i reconeixen l’actitud exemplar del teixit esportiu barceloní

Esquerra Republicana de Barcelona condemna i rebutja l'actuació del president de la Real Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, durant la celebració del Mundial aconseguit per la selecció espanyola femenina i les seves accions posteriors, especialment les declaracions realitzades ahir a l'assemblea de la RFEF que qualifica d'inadmissibles.

Així mateix, vol fer un reconeixement a l'actitud exemplar dels clubs històrics barcelonins que engloben tots els districtes barcelonins i que des d'un principi i sense pal·liatius han demanat la dimissió de Rubiales al capdavant de la Real Federació Espanyola de Futbol.

La portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Barcelona, Elisenda Alamany, vol traslladar en nom de la formació política que "l'esport és un element central en la nostra manera de ser i de viure la ciutat, on no poden cabre actituds masclistes i vergonyoses com les que hem viscut amb el cas Rubiales. Per això és tan important destacar l'actitud exemplar de clubs com el RCD Espanyol de Barcelona, la Unió Esportiva Sant Andreu, el Club Esportiu Europa, el Futbol Club Martinenc, la Unió Esportiva de Sants, el Club Futbol Sala Eixample, l'Alzamora Club de Futbol, el Club de Futbol Barceloneta, el Club Esportiu Júpiter, la Sd Espanyol Futsal, la Penya Barcelonista Barcino i el CE Sagrerenc, entre d'altres.

Aquesta actitud ens fa sentir orgullosos i orgulloses del nostre teixit esportiu, que sempre ha estat implicat en l'eradicació del masclisme en la pràctica esportiva de la ciutat. Alhora exigim que en el proper Consell Municipal de l'esport quedi recollit aquest reconeixement transversal i la condemna d'actituds masclistes a l'esport.

Continuarem treballant plegats perquè l'esport, entre molts d'altres àmbits, estigui a l'altura dels reptes que exigeix el segle XXI on les actituds masclistes no han de tenir cabuda en aquest àmbit ni en cap altre".