Barcelona

Grup municipal

Notícia

Alamany: "No podem permetre que el PP sigui el jutge d’aquesta ciutat com hem vist durant l'estiu"


Maragall critica la febrada de Comuns i Junts per entrar al govern municipal i assegura que "Esquerra serà exigent amb aquest govern en funcions de Collboni i Sirera que no està a l'altura del que la ciutadania necessita"

Comença el mes de setembre i els republicans Ernest Maragall i Elisenda Alamany han volgut començar el curs amb una roda de premsa per explicar quins són els objectius de la formació per a aquest nou mandat i fer una valoració de l'estiu els gairebé primer cent dies de govern de l'alcalde Jaume Collboni,

En aquesta primera compareixença, el president del Grup Municipal ha volgut deixar clar que Esquerra està a l'oposició i que els seus regidors exerciran aquest rol amb "totes les conseqüències, la màxima ambició i amb total claredat". "Som una oposició republicana, preparada, solvent i decisiva a concretar la crítica. Desplegarem propostes i prendrem la iniciativa, per ser una alternativa clara en aquesta ciutat amb la complicitat de la ciutadania", ha remarcat Maragall que ha destacat tres eixos de treball per als pròxims anys: "la revolució de l'habitatge diferència del continuisme de mínims que proposa l'alcalde al president de la Generalitat, el canvi climàtic i les polítiques de mobilitat i transport públic que avui son feble o inexistents i la recuperació de drets socials i polítics dels que aquest govern ha dimitit, i en especial atenció a la llengua. A més, el republicà ha criticat durament la "febrada o cursa desvergonyida de Comuns i Junts per veure qui arriba abans a entrar al govern municipal" i ha assegurat que Esquerra Barcelona no es deixarà arrossegar per aquesta lògica.

Per la seva banda, la portaveu Elisenda Alamany ha remarcat que Esquerra marcarà el camí perquè "aquests quatre anys hi hagi polítiques progressistes amb l'objectiu de protegir l'estil de vida dels barcelonins i barcelonines", i ha criticat la deriva conservadora del nou govern advertint que "no podem permetre que el PP sigui el jutge d'aquesta ciutat com hem vist durant l'estiu amb el pla endreça que vol fer fora els manters o el desmantellament de les pacificacions al carrer Pelai". "Aquest és un govern provisional amb minoria i dèbil. Tot i dir-se progressista ha fet gala del seu replegament més conservador en la seva política i organigrama", ha afegit Alamany, a més d'assenyalar la falta de manteniment de l'espai públic amb la caiguda d'arbres, el tancament de refugis climàtics en plena onada de calor o els problemes d'enllumenat a la ciutat i a La Vuelta. També ha destacat el "sorprenent silenci dels comuns que són subalterns al PSC, com vam veure a la investidura, que ara supliquen entrar a govern quan van regalar els vots a canvi de res i que han servit per desmantellar part de la seva obra de govern.