Barcelona

Grup municipal

Notícia

Alamany: "Demanem un ple extraordinari per aplicar la regulació dels lloguers a Barcelona i també ho farem a la resta de municipis"


Esquerra Republicana ha registrat una petició de ple extraordinari, conjuntament amb Barcelona en Comú, perquè el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana faci efectiva la regulació de preus del lloguer a la ciutat de Barcelona de forma immediata, així com també portarà la iniciativa a la resta dels 140 municipis declarats àrees tensionades.

El passat dimecres el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va emetre un comunicat on posava el fre a l'aplicació de la regulació de preus del lloguers a Catalunya. Davant d'aquesta situació,  Esquerra Barcelona i Barcelona en Comú han decidit registrat una petició per celebrar un ple extraordinari on el nou govern de Barcelona haurà de decidir si aposta veritablement per l'aplicació de llei a la ciutat. 

La portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Barcelona, Elisenda Alamany, ha argumentat la urgència de la mesura i ha demanat a l'alcalde que es mulli en aquest sentit: "Estem en un moment on cal defensar Barcelona i els interessos dels barcelonins i barcelonines. Avui dia, el preu del lloguer a Barcelona és de 1.087 euros, que són 7 més que el SMI. El govern de la Generalitat va fer una llei pionera i demanem que es respecti la sobirania del nostre país, la feina ingent que es va fer des del govern de la Generalitat, que després va ser tumbada pel TC i que ara el govern de l’Estat, amb aquesta llei de la vivienda, havia de garantir i blindar l’accés a l’habitatge". 

La republicana creu que és el moment de donar resposta al repte de l'habitatge i per això cal blindar la contenció de rendes: "Cal protegir els joves universitaris, les famílies, les classes mitjanes la gent gran... afectades pel preu de lloguer. Són 700.000 famílies les que viuen de lloguer a Barcelona. Per això cal aplicar la regulació, perquè ningú se senti expulsat de la seva ciutat" i li ha demanat directament a l’alcalde Jaume Collboni que "faci sentir la seva veu davant la ministra del seu partit i que li digui que necessitem aplicar la llei i que es respecti i publiqui l'índex de preu català". També ha criticat que l'alcalde fes 'postureig' en signar un decret que ja havia signat el govern de la Generalitat per a l'aplicació de la llei. 

Alamany a més ha anunciat que Esquerra Republicana replicarà aquesta acció a la resta de municipis del país afectats per la pujada dels preus del lloguer: "Ho farem a la Barcelona però també a la resta de municipis perquè creiem que aquest és un repte de país, perquè creiem que el repte de l'habitatge on es batalla, on es lluita, és allà on deixem principalment als nostres ciutadans sense respostes, i no podem deixar la nostra ciutadania sense resposta davant d’un accés a l’habitatge que no pot ser un bé de mercat.