Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona haurà de protegir els elements amb interès patrimonial de més de 80 anys a proposta d'ERC

La proposta s'ha aprovat amb els vots d'ERC i la CUP i l'abstenció del govern Colau

casa periodistes, casa dels periodistes
Casa dels Periodistes de la Font d'en Fargues

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta d'ERC per protegir els edificis, jardins o elements de més de 80 anys amb interès patrimonial. La proposta, aprovada amb els vots a favor d'ERC i la CUP i l'abstenció del govern, preveu crear una ordenança complementària al Catàleg de Patrimoni per protegir el patrimoni de la ciutat de l'especulació urbanística. 

El portaveu d'ERC Jordi Coronas ha explicat que "hi ha molts elements patrimonials desconeguts, com la Casa dels Periodistes o els interiors de la Casa Burés, que massa sovint hem de lamentar que desapareguin". "Conservar tot aquest patrimoni és una cosa que li devem a la ciutat", ha assegurat el republicà.

La proposta preveu protegir aquells elements amb interès patrimonial que tinguin una antiguetat de més de 80 anys, i per tal d'obtenir una llicència d'obres en aquests, serà necessari un informe històric i patrimonial. Coronas ha explicat que "aquests 80 anys ens permeten protegir tota l'arquitectura d'abans del 36".

Amb la proposta d'ERC, aquells elements a conservar passaran a formar part del Catàleg de Patrimoni de Barcelona i es farà un seguiment de l'obra.