Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana força Colau a abaratir immediatament el cost dels enterraments a la ciutat

Els republicans 'veuen factible' l'asbtenció als pressupostos després que Colau abandoni la idea d'una funerària per d'aquí 4 anys


Esquerra Republicana ha forçat el govern Colau a abaratir immediatament el cost dels enterraments a la ciutat, amb cerimònies públiques operades per Cementiris de Barcelona i amb un preu que oscil·larà al voltant dels 1.800€.

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha anunciat que "veiem factible l'abstenció als pressupostos" perquè el govern Colau s'ha compromès a aparcar la idea de crear una funerària pública a partir del 2.022 sinó actuar de manera immediata per rebaixar els preus. "Sempre hem insistit en la necessitat d'abaratir els preus dels serveis funeraris de manera immediata", ha explicat Bosch, que ha insistit en la necessitat de centrar-se únicament en els preus.

Bosch ha ressaltat que "finalment, s'ha trobat una fórmula per fer enterraments més econòmics directament als cementiris de la ciutat". El servei començarà a funcionar a partir del mes de juny al Cementiri de Montjuïc, i s'estendrà gradualment a la resta de cementiris de la ciutat.

La regidora republicana Trini Capdevila ha donat més detalls de l'acord, i ha subratllat que "una funerària pública amb 6 sales de vetlla ens semblava del tot insuficient" perquè no suposaria una rebaixa de preus. "Finalment, tindrem un servei públic, digne i més econòmic", ha assenyalat. Capdevila ha explicat que les cerimònies tindran un cost de 1.800€, molt per sota del cost actual.

ERC demanarà explicacions sobre les obres del Tramvia Blau

D'altra banda, ERC demanarà explicacions al govern Colau sobre l'aturada indefinida del servei del Tramvia Blau. Els republicans presentaran una proposició perquè el govern presenti en el termini d'un mes el projecte d'urbanització de l'Avinguda Tibidabo i de reforma del Tramvia Blau. A més, demanen concreció pel que fa al cost de les obres i el calendari.