Barcelona

Federació

Notícia

Alamany: "Les dones hem vingut per quedar-nos. Només així farem una societat més justa pels homes i les dones"


La candidata d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals reclama una Barcelona més justa, igualitària i equitativa


La número 2 de la candidatura d'Esquerra Republicana per a les eleccions municipals, Elisenda Alamany, ha fet un clam al protagonisme de les dones en la construcció d'una Barcelona més justa i equitativa. "Hem vingut per quedar-nos. Només així farem una societat més justa pels homes i les dones", ha defensat. La també líder de Nova ha demanat que no hi hagi fronteres per a les dones i que puguin somiar amb allò que volen ser: "Científiques, astronautes, futbolistes i també polítiques. No podem permetre que no tinguem referents, que rebaixem els nostres somnis".

En clau barcelonina, ha posat sobre la taula la dada que un terç de la pobresa té rostre de dona: "Un terç de la població està en risc d'exclusió social, i d'aquest, més de la meitat són dones. Per això les polítiques s'han de fer amb perspectiva de dona". I ha aprofitat per celebrar l'aprovació del decret-llei que ha de limitar el preu del lloguer, del qual ha dit que és "el decret de Capella, que té nom de dona, de progrés".

Precisament la perspectiva feminista és el que ha reivindicat Marta Rovira des de Ginebra: "Volem representar tota la societat i, per fer-ho, calen més dones. Les dones volem ser-hi per fer polítiques que incorporin la mirada de les dones".

Per la seva banda, la consellera de justícia, Ester Capella, ha situat Barcelona com el motor de transformació al país: "Catalunya necessita el lideratge de la seva capital. Quan Barcelona tira, el país tira". "A partir de les polítiques de transformació, Esquerra Republicana encapçalarà la veu de l'1 d'octubre a la ciutat i al país".

Barcelona amb mirada feminista
Construir la ciutat des de la perspectiva feminista és un dels reptes que vol entomar la candidatura republicana. "Patim el desgovern de la ciutat en matèries esportives, culturals, educatives, socials... Les patim més que ningú perquè qui les fa no té en compte la mirada de les dones", ha lamentat la número 4 de la llista municipal, Montse Benedí. Per això ha recordat que és "la mobilització de les dones la que impulsa el canvi social, civil i democràtic, el que és necessari perquè no torni el masclisme ranci". "No ens deixem sotmetre ni volem ningú sotmès. Tossudament alçades com vam mostrar l'1 d'octubre", ha conclòs.

Apel·lant a una ciutat justa, la també candidata Eva Baró ha reclamat recuperar la ciutat reivindicativa: "Barcelona sempre s'havia posat al costat de les causes justes. La causa del feminisme, la de la democràcia, la dels presos polítics i exiliats, és la nostra causa". "Com pot ser que Colau i el govern municipal defensin amb passió causes d'altres països i no es posicioni amb la causa que afecta tantes veïnes i veïns?", s'ha qüestionat. Per aquest motiu ha defensat que "cal un alcalde que encarrili les solucions que la ciutat necessita urgentment, volem l'Ernest Maragall alcalde de Barcelona".

En aquest sentit, la número 7 de la llista municipal, Gemma Sendra, ha posat sobre la taula els valors que representa el feminisme: "Inclou totes les lluites per la igualtat i l'equitat. Al segle XXI no podem acceptar cap desigualtat, sentir-nos insegures ni mercantilitzades, ni maltractades". "És la manca de democràcia i de maduresa social el que hem de canviar", ha dit, "Esquerra Republicana ho farà amb l'alcalde Ernest Maragall"

Feminisme des d'Europa
"A Europa, les dones cobren de mitjana un 16% menys que els homes", ha destacat la candidata a les eleccions europees Elisabet Nebreda, qui ha assegurat que "un dels cavalls de batalla serà i ha de ser la lluita contra la violència masclista". Gran part dels problemes que ens afecten, ha dit, "només tenen solucions amb perspectiva europea", pel que ha reclamat "canviar junts la política aquest 26 de maig fent alcalde l'Ernest Maragall i enviant al Parlament europeu la Diana Riba i l'Oriol Junqueras".

Ha obert l'acte la secretària de Dones d'Esquerra Barcelona, Marina Sánchez, ha ressaltat el compromís de la candidatura amb el feminisme: "Barcelona, Catalunya i Europa seran feministes o no seran. Les dones hem de ser a tot arreu per incidir, prendre decisions sobre les polítiques que afecten les nostres vides. Per això presentem una llista amb igualtat d'homes i dones".