Barcelona

Grup municipal

Notícia

Comunicat d’Esquerra Republicana sobre la sentència ferma del PEUAT


La situació amb el PEUAT representa un nou exemple de la incapacitat del govern Comuns i PSC d’oferir respostes adequades i ben fetes per a la ciutat. Barcelona necessita un PEUAT ben articulat i acompanyat dels estudis i informes corresponents que el sostinguin

Atès que no s'ha acceptat recurs a la sentència del TSJCat sobre el PEUAT, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona vol manifestar el següent:

- La situació amb el PEUAT representa un nou exemple de la incapacitat del govern Comuns i PSC d’oferir respostes adequades i ben fetes per a la ciutat. Barcelona necessita un PEUAT ben articulat i acompanyat dels estudis i informes corresponents que el sostinguin.

- La nostra voluntat ha estat i és ferma per aconseguir un bon PEUAT, però qui havia de fer la feina no l’ha fet bé.

- El que menys necessita ara el sector hoteler és una batalla judicial. Des d’Esquerra Republicana els hi volem manifestar el nostre suport.

- Barcelona no es governa només amb bones intencions. El govern municipal anuncia sovint mesures amb focs artificials mediàtics però transforma molt poc, quedant-se en el terreny superficial. L’esquerra no es pot permetre no ser eficient i útil a la ciutadania ni aportar solucions insuficients.

- Aquesta forma d’actuar genera uns costos que acabem pagant totes i tots. El PEUAT n’és un exemple, però n’hi ha d’altres com el dentista municipal o la funerària pública.

- Les veritables polítiques transformadores es troben amb la resistència d’uns tribunals que molt sovint s’alineen amb l’estatus quo. És per això que cal aportar solucions valentes però ben realitzades i treballades i no susceptibles de ser suspeses o anul·lades.

- Des d’Esquerra considerem que Barcelona necessita el PEUAT, però un de ferm i ben estructurat. Manifestem la nostra intenció de treballar un PEUAT adaptat als nous temps i cercant el màxim consens amb el sector i la ciutadania i amb l’objectiu de millorar la vida dels barcelonins i barcelonines, garantint el dret a l’habitatge així com a un turisme sostenible i de qualitat.