Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demanarà la reprovació de Collboni, Marcé i Ballarín per no haver previst l’ajornament de l’entrada en vigor del recàrrec turístic


- L’Ajuntament va decidir per unanimitat que no entrés en vigor l’1 de juny, però el govern municipal no va fer les gestions tècniques necessàries a temps perquè es pogués ajornar - Els republicans acusen els regidors responsables de “manca de previsió i diligència” i la regidora Elisenda Alamany veu “una nul·la sensibilitat” cap al sector turístic

Esquerra Republicana proposarà que el plenari d’aquest divendres reprovi la gestió que el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, així com els regidors de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé i la regidora de Comerç, Mercats, Consums, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, per la seva gestió en l’ajornament del recàrrec municipal a l’impost per estades en establiments turístics.

Ho farà en forma d’una proposició que els acusa d’haver “incomplert, en la lletra i en l’esperit” l’acord al qual el consistori va arribar de posposar l’entrada en vigor l’u de juny d’aquest recàrrec. El text assenyala el regidor Marcé, que en la darrera sessió de la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament va manifestar que “acabava de descobrir que resultava tècnicament impossible modificar l’ordenança en un lapse de temps tan breu”.

Elisenda Alamany: “Tot i les bones propostes de l’oposició, el govern demostra que té un problema a l’hora d’executar-les amb solvència”

La regidora i portaveu adjunta del grup municipal republicà, Elisenda Alamany, ha carregat contra la gestió de l’equip de govern de la ciutat. “Exigim una rectificació i també una reprovació”, ha declarat, assegurant que tot i ser una “eina útil”, la seva aplicació a partir del juny “no té sentit sense saber ni tan sols quin és l’impacte de la pandèmia al sector turístic ni quin és el seu calendari de recuperació”.

En aquest sentit, Alamany ha manifestat que el govern municipal “demostra un cop més que té un gran problema a l’hora d’executar les bones propostes de l’oposició amb diligència, solvència i, sobre tot, honestedat amb la resta de regidors i regidores”.

La regidora ha recordat que el govern de la ciutat no ha presentat cap informe tal i com es va comprometre a fer. “Després d’un any de pandèmia el govern municipal ha demostrat que no té cap proposta per un nou model de turisme a Barcelona”, ha sentenciat.

Prec sobre els problemes d’implantació dels APROP

Al plenari, els republicans també presentaran un prec perq conèixer la situació de la implantació de la prova pilot dels APROP. Esquerra critica la manca d’informació existent sobre com està funcionant aquesta iniciativa i vol conèixer si estan havent problemes en el seu desplegament i en quina situació actual es troba, així com els terminis d’execució real del projecte.

Pregunta sobre el malestar i les protestes de les treballadores dels Serveis Socials de l’Ajuntament

A més, els republicans portaran al plenari el malestar i les protestes que les treballadores dels Serveis Socials municipals han expressat en els darrers mesos, a causa de la manca d’òptimes condicions laborals i de seguretat. La regidora Montse Benedí preguntarà al govern sobre les mesures que ha emprès el consistori per tal de donar resposta a les demandes de les treballadores.