Barcelona

Federació

Notícia

Oriol Junqueras recorre el Clot i Camp de l'Arpa per escoltar les propostes de comerciants i veïnat


Oriol Junqueras, Ernest Margall, Elisenda Alamany, Lourdes Arrando i l'equip d'Esquerra Republicana Clot-Verneda visiten el barri del Clot i Camp de l'Arpa per recollir demandes de comerciants, entitats i veïnat

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; el president del Grup Municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall; la regidora adscrita al districte de Sant Martí, Elisenda Alamany, la consellera portaveu de districte, Lourdes Arrando i la presidenta d'Esquerra Republicana Clot - Verneda, Txus Hernández, han passejat pels carrers del Clot i Camp de l'Arpa aquest dimarts plujós al matí per parlar amb comerciants, entitats i veïnat sobre els reptes de futur del barri.

Primer de tot, han visitat el Forn de Pa Elias, una empresa familiar que porta més de cent anys fent pa de forma artesanal i que ha obtingut recentment la distinció del segon millor pa del món. Allà els ha rebut l'Anna Elias que els ha ensenyat l'obrador i els hi ha explicat el procés d'elaboració de pa. També han parlat sobre els reptes que afronten els comerços de barri després de la pandèmia.Seguidament i paraigua en mà, han baixat pel carrer Rogent fins a la llibreria Arcàdia on els esperaven un grup de comerciants i emprenedores del Clot i Camp de l'Arpa. Junqueras, Maragall i Alamany s'han reunit amb elles al Cafè Gent de Barri per parlar sobre el racisme institucional i les traves burocràtiques que pateixen les persones migrades que volen engegar projectes o negocis a Barcelona, i que esdevenen part fonamental del motor econòmic a la ciutat. Han pogut escoltar les seves demandes i compartir propostes de millora.Un cop finalitzada la trobada, han continuat el recorregut pel mateix carrer Rogent fins a la plaça del mercat. De camí, han pogut saludar molts veïns i veïnes. També han pogut parlar amb diversos comerciants que els hi han compartit les seves perspectives de present i futur, com el Robert, president de l'Eix Comercial del Clot i propietari de la botiga Autòctons; o els propietaris d'un establiment gairebé centenari, la Pastisseria La Palma.Finalment, Junqueras, Maragall, Alamany, Lourdes Arrando i Txus Hernández han visitat el Mercat del Clot i s'han trobat amb la secció de dones del Foment Martinenc, que fa més de 50 anys que treballen per la igualtat, la cultura, l'esbarjo i la recuperació de la memòria històrica en clau d'igualtat de gènere. Els hi han traslladat les seves problemàtiques i han reivindicat la importància de promoure la cultura des del punt de vista de les dones.