Barcelona

Secretaria de les Dones de Barcelona

Notícia

Ferides masclistes


Article de Carme Balboa Mus, secretària de Feminismes del Casal d'Esquerra Republicana - Gràcia. 

Violències, humiliacions, ignoràncies, desprecís, ferides. Ferides masclistes. Esgarrapades de la teva autoestima, del teu ser. No sempre son cops, sinó petites paraules, gestos, silencis, ignoràncies.

Des de fa segles les dones patim les ferides masclistes d’una forma més o menys visibles. Des de les amagades fins les més visibles. Les que són socialment rebutjades o les que fins ara no és consideren com a tal com podria ser la violació dins d’una relació de parella o matrimoni.

Les dones per combatre aquestes ferides hem desenvolupat mecanismes de defensa. Un d’ells és la negació, un altre l’aliança amb l’agressor, un altre la autodefensa i la reivindicació.

Aquesta lluita no pot ser individual sinó col·lectiva. El ser respectada, no violentada és un dret individual però també social; una societat sana i justa ha de garantir totes les mesures per evitar qualsevol violència sobre les dones. Ha de construir unes institucions que protegeixin i reparin a aquestes dones. I això s’ha de fer perquè una societat on hi ha dones ferides, violades, agredides, humiliades o silenciades és una societat amb unes ciutadanes que no poden exercir tots els seus drets i deures de forma plena i lliure.

Les violències masclistes s’han d’ erradicar i és un dret social fer-ho.

Una república feminista buida de violències masclistes. Ens volem vives i lliures.

PROU VIOLÈNCIES MASCLISTES!

Carme Balboa Mus
Secretaria de Feminismes del Casal Esquerra Republicana - Gràcia