Barcelona

Notícia

Salvem el Pitarra

Salvem el Pitarra

Declarem el Pitarra Bé Cultural d'Interès Nacional

El centenari Restaurant Pitarra, situat al carrer Avinyó, està considerat el bressol del teatre català modern. A la rebotiga d'aquest emblemàtic local va ser on Frederic Soler 'Pitarra' organitzava tertúlies literàries i va escriure obres que van popularitzar el teatre en català. Durant la 2a meitat del s.XIX, pel Pitarra hi van passar personalitats de l'època com Josep Anselm Clavé, Víctor Balaguer, Valentí Almirall o José Zorrilla.

Fa pocs dies, es va anunciar el tancament de l'emblemàtic restaurant i l'inici d'unes obres per convertir el local en un pub irlandès, un fet que suposaria perdre un altre símbol del patrimoni de la nostra ciutat. 

Davant d'això, Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una sol·licitud a la Generalitat  de Catalunya per declarar el Restaurant Pitarra Bé Cultural d'Interès Nacional. Això permetria aturar cautelarment les obres, i obriria una escletxa per mantenir aquest símbol de Barcelona i referent de la cultura catalana. Entra a www.salvemelpitarra.barcelona i signa per conservar aquest símbol del patrimoni de Barcelona!