Barcelona

Grup municipal

Notícia

Bosch: 'Si Colau no porta al ple de març l'abaratiment dels enterraments, donem per trencat l'acord sobre la funerària pública'

ERC recorda que la mesura s'havia de posar en marxa al juny i el govern encara no ha fet res per implantar-ho


El mes de gener, Esquerra Republicana va aconseguir abaratir el preu dels enterraments a la ciutat de Barcelona fins als 1.800€. En el marc de la negociació dels pressupostos, ERC va arribar a un acord amb el govern municipal per implementar aquest servei a partir del mes de juny. Dos mesos més tard, el govern Colau encara no ha fet res per posar-ho en marxa. 

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha explicat aquest matí que el govern municipal no ha fet passos per implantar l'acord subscrit amb ERC per oferir enterraments a 1.800€ a la ciutat de Barcelona. Bosch ha assegurat que "no està clar que al ple d'aquest mes de març s'incorpori aquesta qüestió". "Si no es vota aquest mes, no es podran complir els terminis i, per tant, donarem per trencat l'acord a què vam arribar sobre el projecte de funerària pública". 

Bosch ha recordat que l'acord que va aconseguir ERC "és beneficiós per a la ciutadania" perquè permet que "Cementiris de Barcelona ofereixi a partir del mes de juny enterraments dignes a un preu de 1.800€". "Emplacem el govern de la ciutat perquè respecti l'acord sobre els enterraments abaratits; els acord s'han de respectar", ha recalcat.

En aquest mateix sentit, la regidora d'ERC Trini Capdevila ha explicat que "l'acord preveu posar en marxa aquest servei a 6 cementiris de la ciutat". "Sembla que el govern no té cap inconvenient en fer anuncis a la premsa, però va a marxa lenta a l'hora de posar-ho en pràctica", ha assegurat. Capdevila ha recordat que "l'octubre del 2015 vam proposar al ple de l'Ajuntament l'abaratiment dels enterraments". "No té cap sentit que enterrar una persona estimada costi com a mínim 4.000 euros", ha conclòs.

Bosch: "Si el govern proposa invertir 200M€ per beneficiar una empresa privada, votarem No al tramvia"

Sobre les darreres informacions aparegudes als mitjans en relació al tramvia per la Diagonal, Bosch ha deixat clar que "si la proposta del govern és invertir 200 milions d'euros per beneficiar una empresa privada, votarem No". Bosch ha afegit que "no trobem encertat invertir 200 milions per connectar les xarxes de tramvia, que estan operades per una empresa privada". "Si, tal com es preveu, es triplica el número de passatgers del tramvia, estarem triplicant també els beneficis dels privats", ha evidenciat. 

D'altra banda, el líder republicà s'ha preguntat "per què el govern s'ha passat 3 anys sense reconèixer que feia falta un conveni amb l'ATM", i ha recordat que la tinent d'alcalde Janet Sanz va faltar a la veritat quan va assegurar a través d'una piulada que "hi havia el conveni fet".