Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana demana al govern impulsar totes les accions necessàries per perservar el Restaurant Pitarra

pitarra, restaurant pitarra

Esquerra Republicana demanarà a les Comissions de l'Ajuntament de Barcelona de la setmana vinent que "el govern municipal emprengui totes les accions necessàries per preservar el Restaurant Pitarra". Després de les informacions aparegudes sobre la transformació d'aquest mític restaurant en un pub irlandès, els republicans reclamen fer tot el que calgui per conservar aquest establiment i han posat de manifest que "és incomprensible que fos exclòs del catàleg d'establiments emblemàtics i es quedés sense cap tipus de protecció".

Esquerra Republicanarecorda que hi ha patrimoni de la ciutat que ha desaparegut darrerament, com l'Antiga Filatèlia Numismàtica Monge, l'Antiga Xocolateria Fargas, la Granja Xador o el Colmado Quílez. A més, hi ha patrimoni en perill com el Palau Moxó, el Palau del Marquès d'Alfarràs o establiments com El Indio o la Llibreria Millàs.

Els republicans van proposar el novembre del 2016 la creació d'un Institut Municipal de Patrimoni independent d'Urbanisme per preservar millor el patrimoni històric de la ciutat. La proposta instava el govern municipal a ubicar aquest organisme justament al Palau del Marquès d'Alfarràs.