Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposta d'ERC per impulsar l'Institut Municipal de Patrimoni

La iniciativa preveu també restaurar i rehabilitar el Palau del Laberint d'Horta

Palau Laberint Horta

La Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta d'ERC per crear un Institut Municipal de Patrimoni. La iniciativa posa de manifest la necessitat de disposar d'un organisme autònom i no subsidiari d'altres òrgans municipals, que tingui com a objectiu recuperar, preservar i difondre el patrimoni de la ciutat.

La proposició, que s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, CiU i CUP i l'abstenció del govern Colau, demana que s'estudiï la seva ubicació al Palau del Marquès d'Alfarràs d'Horta, un símbol patrimonial que es troba en un deplorable estat de conservació. La conservació de l'equipament ha de permetre garantir també la continuïtat de les escoles de jardineria de Parc i Jardins que estan ubicades en aquest espai. 

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha assegurat que "s'estan fent malbé molts elements patrimonials de la ciutat perquè no es prenen les mesures necessàries". Coronas ha qualificat el problema d'estructural i ha citat exemples com els interiors de la Casa Burés, la Masia de Ca l'Estruch o La Carboneria. "No n'hi ha prou amb catalogar, cal una mesura preventiva", ha sentenciat Coronas.