Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra demana que el carril BUS-VAO de la C-31 arribi fins al túnel de Glòries per evitar embussos


La via, existent des del 2020, s’estén a la C-31 entre Badalona Nord i Badalona Sud i els republicans creuen que ajudaria a reduir la congestió prevista a l’entorn del túnel

Acabar amb les retencions previstes a l’entorn del túnel viari de Glòries i fomentar l’ús del vehicle compartit i el transport públic. Son els objectius que Esquerra Republicana persegueix amb la proposta d’estendre fins a Glòries el carril Bus-VAO de la C-31 a Badalona, fent aquest punt de Barcelona l’inici i el final d’aquesta via. Els republicans ho plantejaran via prec a l’Ajuntament de Barcelona.

El govern Comuns-PSC ha reconegut que s’espera una important congestió viària en a l’entorn del nou túnel de Glòries, que obrirà el seu tram en sentit Llobregat aquest diumenge 3 d’abril. Esquerra recorda que des del 2020 existeix un carril Bus-VAO a la C-31, entre Badalona Nord i Badalona Sud, i proposen fer que Glòries sigui l’inici i final d’aquesta via “per maximitzar la utilitat pública de la inversió realitzada” i mitigar els embussos.

“Aquest prec s’emmarca dins una estratègia pel foment de l’ús del cotxe compartit que per a Esquerra és clau, més encara en el context de crisi energètica i d’augment del preu dels combustibles”, ha assegurat el regidor Max Zañartu.