Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra denuncia que 14 locals "buits" comprats pel govern Comuns-PSC per 3,2 milions tenen negocis actius


Maragall: “No sé siaixò seria malversació, però en tot cas és un pèssim ús de recursos públics” - Pel republicà, Comuns i PSC conformen el que ha demostrat ser “un malgovern” que la ciutat “no mereix”

 Esquerra Republicana ha denunciat avui que 14 negocis de Les Corts s’enfronten a un desnonament en 2 mesos per culpa de la “gestió incompetent” del govern de Barcelona en Comú i el PSC. En concret, els republicans han alertat que el govern municipal ha comprat per 3,2 milions d’euros 14 locals en planta baixa, tots al mateix carrer i teòricament buits que, en realitat, estan ocupats per 14 negocis actius. Els immobles són, tots 14, del mateix propietari que ara ha donat un termini de 2 mesos als negocis situats en aquests locals per abandonar-los i així poder optar a la compra per part del consistori.

“Estic particularment ofès com a ciutadà”, ha declarat el líder d’Esquerra a l’Ajuntament, Ernest Maragall. El republicà ha qualificat la gestió “d’escàndol”, de “barbaritat” i d’actuació “inadmissible” del que considera “un mal govern”. “Aquest és un govern que no ens mereixem”, ha continuat l’edil. “No sé si això seria malversació de recursos públics, però en tot cas és un pèssim ús de recursos públics, i això no és acceptable en la situació en la que estem, les urgències que tenim i amb el sentit que tenia la mesura que havíem proposat”, ha continuat.

La mesura de la compra de locals comercials en planta baixa va ser una proposta d’Esquerra que va ser inclosa als pressupostos de l’any 2021. La idea era dinamitzar zones comercials de la ciutat i afavorir el comerç de proximitat. Al districte de Les Corts, el govern municipal va anunciar la compra de 16 locals en planta baixa, teòricament buits. Alguns dels negocis són una assessoria fiscal, un despatx d’arquitectes, un club aeromodelisme amb 150 socis, una empresa de producció audiovisual o unes restauradores d’art. Tots ells, a més de la resta de negocis afectats, han rebut un burofax de la propietat perquè abandonin els locals en un màxim de 2 mesos per així poder accedir a la compra de l’Ajuntament.

“És una barbaritat, és fer exactament el contrari d’allò pel qual estava concebuda aquesta partida”, ha dit Maragall, que ha expressat que cal rectificar la mesura, així com rectificar “l’existència d’aquest govern, que és el que farem ben aviat”.

“L’adjudicació està feta, però l’operació s’ha de formalitzar a principis, i per tant aquest és el marge de calendari amb el que ens movem”, ha detallat el regidor Jordi Castellana, també present a la roda de premsa. “Abans del juny el que ha de passar és que aquesta operació no es dugui a terme, sinó seria donar a aquest 3,2 milions d’euros un ús que no té cap mena de sentit i es molt diferent del que hauria de tenir”, ha ampliat Castellana. En aquest sentit, Maragall ha exigit que l’Ajuntament “desfaci aquesta barbaritat” i ha avançat que avaluaran la dimensió jurídica de la gestió amb serveis jurídics “propis i de la casa”.