Barcelona

Federació

Notícia

ERC - Barcelona celebrarà les primàries el 27 de maig per escollir cap de llista a les eleccions municipals de 2023


La Federació de Barcelona d'Esquerra Republicana ha iniciat el procés de primàries per escollir la persona candidata que optarà a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 2023. Amb l'aprovació del reglament de les eleccions municipals a l'executiva regional, els republicans donen el tret de sortida a la cursa electoral del 28 de maig de 2023.
 
D'aquesta manera, el proper dimecres 20 d’abril s’obrirà el termini per a la recollida d'avals de les persones candidates, que hauran de comptar amb el suport del 10% de la militància d'ERC - Barcelona o amb l'aval de l'Executiva Regional.
 
Un cop proclamades les candidatures, el 6 de maig, s'establirà un període de presentació i campanya interna dels diferents projectes, que clourà el divendres 27 de maig amb una jornada electoral on la militància i els simpatitzants d'Esquerra Republicana de la ciutat així com la militància major de 16 anys del Jovent Republicà de Barcelona estaran cridats a les urnes per escollir la persona cap de llista.

El procés finalitzarà dissabte 28 de maig amb la celebració del Congrés Regional on es proclamarà la persona cap de llista a les eleccions municipals de Barcelona.
 
La secretària general d'ERC - Barcelona, Anna Nebreda, ha recordat que amb l'inici del procés per triar la persona candidata "fem un pas més per assolir la transformació republicana que la ciutat tant necessita”. Nebreda ha remarcat que el partit fa temps que es prepara per a aquests comicis, amb l'objectiu de "governar i construir una Barcelona més justa, feminista, verda i democràtica". "Després d’anys amb un govern municipal sense rumb, un canvi republicà és el que els barcelonins i barcelonines necessitem per recuperar la il·lusió en la ciutat", ha reblat la dirigent republicana.