Barcelona

Grup municipal

Notícia

Alamany acusa Collboni de fer precampanya amb el Pavelló Blau: “Ni un euro dels barcelonins per actes de partit”


Esquerra recorda l’Ajuntament no ha informat de cap novetat sobre la petició dels republicans del 15 de febrer en què s’exigia a l’Estat la cessió dels immobles propietat de la SAREB a la ciutat

“El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, encara que no s’ocupa d’esports va dispensar un míting, amb passeig de Golondrina del Somorrostro al Fòrum i tornar amb càtering de luxe inclòs”. Són paraules de la regidora d’Esquerra Republicana Elisenda Alamany sobre la presentació que el socialista va fer el passat 6 d’abril del projecte Pavelló Blau i que, segons Alamany, va suposar “un acte de precampanya” per les primàries del PSC.

“Quin ha estat el cost total de la presentació?”, ha preguntat la republicana, que ha advertit que el seu grup no permetrà que es destini “ni un euro dels barcelonins i barcelonines” per aquestes de partit. Per part del govern no ha respost Collboni, sinó el regidor d’esports David Escudé, que ha xifrat el cost de l’acte en 25.000 €.

“M’agradaria saber de quina partida han sortit aquests 25.000€, donat que la partida de protocol de la regidoria d’esports és de 6.000€”, ha continuat Alamany, que ha interpel·lat directament Escudé: “Vostè sap que aquest acte s’hauria fet de manera diferent si el senyor Collboni no hi hagués estat”.

“En un moment social tan delicat caldria anar molt en compte amb el criteri, l’eficàcia i eficiència dels recursos que posem en cadascú dels actes de govern, sobretot quan semblen més actes de part que no de ciutat, de precampanya que no pas de gestió pública”, ha etzibat Alamany, que ha alertat que Esquerra no avalarà que es tornin “a temps pretèrits on partit i ciutat es confonien”.

Esquerra reclama majors esforços per fer efectiva la cessió d’immobles de la Sareb a la ciutat

Més de dos mesos després que l’Ajuntament aprovés un prec d’Esquerra per tal que la Sareb cedís la titularitat dels més de 1.000 immobles de què disposa a Barcelona per tal de pal·liar la situació d’emergència habitacional, els republicans han tornat a insistir avui en aquesta qüestió després que no s’hagin constatat avenços.

“Amb la rapidesa que vostès no resolen la situació d’emergència habitacional  a la ciutat penso que aquesta hauria de ser una prioritat d’aquest govern i els pregaria la màxima diligència per agilitzar la mobilització d’aquests habitatges”, ha declarat la regidora d’Esquerra Eva Baró.

L’edil ha recordat que la Sareb va passar a ser “un gran tenidor públic” i que, per tant, és l’Estat qui n’ostenta el control dels seus actius. “Està a les seves mans, a voluntat del govern de l’Estat del qual vostès en formen part”, ha continuat Baró, que ha criticat que si la ciutat ha d’esperar a que siguin les polítiques actuals de l’Ajuntament les que hagin de resoldre la situació d’emergència habitacional, Barcelona “ho té molt cru”.

A la comissió, Esquerra ha aconseguit dos compromisos més per part del govern municipal. El primer, establir un mecanisme d’avaluació i control del compliment de les politiques de discapacitat a la ciutat, així com que s’informi de quins recursos destinen les diferents regidories a aquestes polítiques. I el segon, un prec perquè el govern municipal reformuli el projecte  que s'ubicarà a l’antiga seu de l’Orfeó de Sants incorporant l'ensenyament multidisciplinar artístic i garantint que l'equipament respongui a les necessitats del teixit associatiu, dels actors culturals i de les escoles de música de la zona.