Barcelona

Grup municipal

Notícia

El govern Comuns-PSC es nega a posar data a l'eliminació de les terrasses provisionals


Edificis i solars buits que esperen un ús serviran per respondre a demandes veïnals gràcies a una proposició d’Esquerra

Sense data per la retirada de les terrasses que excepcionalment es van col·locar a Barcelona durant la pandèmia i que inicialment havien de ser retirades com a tard el 31 de març. Així ho ha manifestat avui el govern Comuns-PSC a pregunta d’Esquerra Republicana a la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. “Inicialment l’excepcionalitat es va ampliar fins el 28 de febrer, després fins el 31 de març... I la realitat és que estem a 19 d’abril i les terrasses excepcionals encara hi son”, ha explicat la regidora republicana Eva Baró.

“No sé si hi havia alguna mena de pacte no escrit per allargar aquesta excepcionalitat fins a setmana santa, ni si han parlat recentment amb els veïns que han començat a patir el retorn del turisme massificat i molt concentrat en algunes zones de la ciutat i que generen problemes de soroll o d’incivisme”, ha continuat Baró, que no ha trobat resposta per part de la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz.

Edificis i solars buits que esperen un ús serviran per respondre a demandes veïnals

Esquerra també ha aconseguit aprovar la seva proposició a la comissió, que planteja que aquells grans edificis buits, en àmbit de transformació o de titularitat pública, així com de solars que tinguin el planejament pendent d’executar es puguin destinar a resoldre demandes veïnals dels ciutadans. “Hi ha diverses zones a la ciutat com La Marina, La Sagrera o el [email protected] que a hores d’ara tenen molts solars buits o pendents d’executar i també grans edificis que estan en desús a l’espera de la seva transformació definitiva”, ha exposat el regidor Jordi Coronas.

“La qüestió es que fem amb la provisionalitat, perquè sovint la provisionalitat genera problemes”, ha continuat l’edil, que ha advertit que quan aquests espais son buits “sovint tenen usos no controlats o no regulats que no son precisament uns usos que afavoreixin la convivència amb el veïnat”.

El text aprovat planteja que en un màxim de 6 mesos el govern municipal presenti un Pla Estratègic que contingui un inventari dels solars de la ciutat que tinguin el planejament pendent d’executar o de construir; i de grans edificis buits, en àmbit de transformació o públics en tota la ciutat; i que l’informe contempli: la propietat, l’estat, la superfície i la previsió d’execució, un Pla que permeti activar aquests solars buits de manera temporal per donar resposta a aquelles necessitats veïnals de cada barri i la creació d’un equip per posar en contacte propietat i veïnat i per donar suport als tràmits a realitzar.

Finalment, els republicans han preguntat sobre quin balanç fa el govern de la campanya ‘Ciutat de Vianants’ que pretenia evitar l’estacionament de motos en vorera, així com que ha recordat l’episodi de TERSA el 2017 en què durant un dia va emetre contaminants per cremar residus a una temperatura inferior a la regulada.