Barcelona

Grup municipal

Notícia

El govern Comuns-PSC reconeix que només podrà comprar 40 dels 56 locals buits previstos


Jordi Martí assumeix que l’adjudicació de compra de 14 plantes baixes a Les Corts que sí tenen activitat impedeix gastar 3,2 milions del total de 16 de la partida de la campanya ‘Amunt Persianes’ impulsada per ERC

Els 3,2 milions d’euros adjudicats per la compra de 14 locals en planta baixa al carrer Doctor Nubiola i Espinós de les Les Corts, que en realitat sí tenien activitat econòmica, hauran d’anar al romanent del pressupost i s’hauran de restar del total de la partida de la campanya Amunt Persianes impulsada per ERC. Aquest fet, sumat a dos locals més adjudicats i que també estan actualment ocupats, deixa la xifra inicial de 56 locals per ser comprats en només 40.

“Des d’Esquerra ens sentim especialment interpel·lats perquè vam fer aquest acord amb l’objectiu de generar nova activitat econòmica i nous petits centres econòmics a la ciutat”, ha afirmat el regidor Jordi Castellana durant la seva intervenció al prec que ERC ha formulat avui a la comissió d’Economia i Hisenda, i que demanava que el govern municipal paralitzés la compra dels 14 locals ocupats de Les Corts i que han rebut un burofax de la propietat instant-los a abandonar els locals abans del juny.

El regidor de govern, Jordi Martí, ha indicat a la seva compareixença que no es comprarà cap local que estigui ocupat. En aquest sentit, Castellana ha afegit que tampoc es podran adquirir el local del carrer Galileu 18 a Sants (regentat per un supermercat) i el del carrer Sant Rafael, al Raval, seu d’una entitat social.

Finalment, Castellana també ha demanat que el consistori engegui un procés de mediació entre la propietat i els comerciants. “Si l’Ajuntament crea una situació incòmoda s’hi ha d’implicar amb mediació per vetllar per l’interès general”, ha conclòs Castellana.

BCNMarket: una eina que no funciona des de fa una setmana i plena d’opacitat sobre els seus resultats

A la comissió els republicans també han tractat la situació del BCNMarket, la plataforma online pel comerç de la ciutat i que té participació de l’ajuntament. “La sensació que tenim és que l’ajuntament va fer una aportació econòmica i a partir d’aquí se n’ha desentès”, ha dit Castellana, que ha detallat que la proposició del seu grup, que ha estat aprovada per unanimintat, demanava un informe al govern municipal amb les xifres dels resultats d’aquesta iniciativa.

Castellana també ha apuntat que des de fa prop d’una setmana el web no funciona. “Quan intentes accedir al BCNMarket et diu que la pàgina web no està en funcionament, sense cap mena d’explicació”, ha explicat el regidor. “Si volem que l’eina sigui útil en un context tan competitiu com el de les grans plataformes de comerç electrònic l’experiència d’usuari ha de ser molt positiva... I ara directament no s’hi pot accedir”, ha criticat.

Esquerra demana, entre d’altres, el nombre total de comerços adherits i productes disponibles al marketplace, el nombre total de vendes que s’hi han produït o el desglossament de vendes per barri, així com que es detallin quines aportacions econòmiques ha realitzat l’ajuntament a la plataforma.

A la comissió, Esquerra ha preguntat per quines mesures està duent a terme el govern municipal per acabar amb el degoteig de tancaments d’establiments emblemàtics i singulars a la ciutat, després que recentment es conegués el tancament de la Drogueria Gomara (Elias) al Raval.