Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona engegarà un pla intensiu de sis mesos contra l’incivisme i pel descans veïnal a proposta d’ERC


Els republicans demanen que es restringeixi “al màxim” la circulació de bici-taxis, però el govern municipal s’hi oposa

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la proposta d’Esquerra Republicana a la comissió de Presidència per llançar una campanya intensiva de mínim 6 mesos per fer front als problemes d’incivisme i convivència a la ciutat. La proposta ha rebut el vot a favor del govern municipal, Junts i ERC com a grup proposant.

Segons ha defensat el regidor portaveu dels republicans al consistori, Jordi Coronas, aquesta campanya ha d'anar al costat de la campanya prèviament aprovada per reduir la contaminació acústica, i que va resultar en la constitució de Zones Tensionades Acústicament en Horari Nocturn.
“Parlem del dret al descans dels veïns, que afecta la seva salut física, mental i emocional. Ara és el moment de plantejar propostes i implementar-les per tal que la ciutadania tingui la percepció que s’està actuant. Fins ara la sensació és la contrària, així que el govern municipal ha d’afrontar el problema”, ha volgut deixar clar Coronas.

Entre les propostes d’aquesta campanya intensiva, hi ha l’ampliació de les zones acústiques tensionades, la prohibició de la venda d’alcohol a partir de les 21 h i sancionament de la venda il·legal, així com el reforç de la Guàrdia Urbana durant sis mesos i dels serveis de neteja un cop tanquen les terrasses de la restauració.

Restringir “al màxim” els bici-taxis

A la comissió de Presidència, els republicans també hi han presentat un prec al govern municipal demanant la màxima restricció de la circulació de bici-taxis, que l’executiu ha rebutjat escudant-se en qüestions de competència.

“La circulació a nivell urbà és competència municipal, així que no entenem la seva negativa. Vostès tenen marge i capacitat per modificar l’ordenança actual i reduir al màxim la circulació de bici-taxis”, ha recriminat el regidor Max Zañartu.

El republicans també han volgut destacar l’alta perillositat de les accions de càrrega il·legal de les bateries, que han provocat incendis, però també han assenyalat els problemes que genera el fenomen a nivell de precarietat laboral, per això el seu prec inclou la petició al govern municipal d’oferir solucions socials als conductors dels bici-taxis.

Contra el partidisme als Consells de Barri

El grup d’ERC també ha preguntat al govern municipal sobre el motiu pel qual s’han aprofitat els Consells de Barri, que són òrgans de participació ciutadana, per presentar accions de ciutat com el Cuidem Barcelona, que a més ja havia estat presentat públicament al Parc de la Ciutadella.

“Els Consells de Barri han de ser espais on la ciutadania pugui participar i donar la seva veu. No s’han de pervertir i fer propaganda partidista”, ha volgut deixar clar la regidora Marina Gassol.