Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra reclama instal·lar sonòmetres “de forma urgent” per poder actuar ja contra el soroll nocturn


Els republicans fixen en 1 mes després de la recollida de dades el termini per aplicar mesures de marc regulatori per garantir el descans veïnal

Esquerra reclamarà el govern municipal implementi “de manera immediata i urgent” el mesurament amb sonòmetres de les 11 Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn perquè, un cop es tinguin les dades i en el termini màxim d’un mes, el consistori “acordi ja les mesures d’un marc regulatori” per tal de garantir el descans del veïnat. És la proposició que els republicans defensaran al prenari del mes de maig i que ha avançat avui el seu portaveu, Jordi Coronas, en roda de premsa. “Cal un punt d’inflexió per resoldre aquest problema”, ha dit l’edil.

 

El republicà ha recordat que el seu grup va aconseguir l’aprovació per unanimitat a la darrera Comissió d’Urbanisme d’una proposició que ja apuntava en aquesta direcció, i que el passat mes de febrer va mostrar-se partidari, en una altra iniciativa, de mesures com ara l’avançament del tancament en una hora de les terrasses, així com també l’avançament de la prohibició de venda d’alcohol a les botigues de conveniència.

 

“Son mesures que per si soles ajudaran a millorar el descans dels veïns i veïnes, però no ens quedem aquí”, ha continua Coronas. “Volem que tot això vagi alineat amb el Pla d’Estiu que presentarà el regidor Albert Batlle properament, amb les mesures de reforç adequades per a les zones de més risc a la ciutat pel descans del veïnat”, ha afirmat. El text que Esquerra defensarà planteja un Pla Específic per a les àrees on la mitjana dels dos dies més desfavorables de la setmana superi en 3 decibels els valors límit.

 

“És probable que hi hagi pressions de determinats sectors econòmics de la ciutat”, ha advertit Coronas, però ha insistit en la necessitat d’actuar per garantir el dret al descans “que té a veure també amb el dret a la salut, física i mental”, ha clos el regidor.

 

Prec per suspendre la llei estatal d’habitatge mentre no s’atura la gestió dels immobles de la SAREB per part de fons voltors

 

Esquerra també demanarà que l’Ajuntament exigeixi a l’Estat a no continuar amb la tramitació de la Ley Estatal de la vivienda si no s’atura el traspàs de la gestió dels actius immobiliaris de la SAREB als fons voltors i si la futura llei no garanteix el traspàs d’aquests habitatges als municipis per tal de destinar-los a polítiques socials i a l’emergència habitacional. 

 

“És un frau polític i una aberració”, ha dit la regidora republicana Eva Baró, referint-se a la cessió de patrimoni públic de la SAREB a fons voltors “amb àmplia experiència especulativa”, un patrimoni que segons la republicana s’estima en “40.000 habitatges a tot l’Estat”. “Si realment el govern municipal creu en les polítiques públiques d’habitatge i en el dret a l’habitatge estem convençuts que acceptaran el prec”, ha continuat Baró.

 

A més, Esquerra demanarà que l’executiu municipal aclareixi quants locals comercials en planta baixa adquirirà finalment sota el programa Amunt Persianes, després que desistís de comprar un local a Ciutat Vella que se suma els 14 de Les Corts. Finalment, el grup farà seguiment de la mesura, aprovada el setembre de 2019, per tal de fixar unes hores i dies amb pocs estímuls visuals i auditius a les fires i festes majors de la ciutat per facilitar la presència de persones amb trastorns de l’espectre autista.