Barcelona

Grup municipal

Notícia

Sonòmetres urgents i aplicació immediata de mesures: Esquerra força accelerar actuacions contra el soroll nocturn


Maragall afirma que la situació actual “no és admissible” i critica la inacció i la manca de solucions per part del govern municipal

“Barcelona no pot esperar més, els veïns necessiten poder descansar. És inconcebible el dia a dia, més aviat la nit a nit, de carrers com Enric Granados, Blai o les places de Gràcia”. És el diagnòstic sobre el soroll nocturn que avui ha fet el president del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, al plenari del consistori on s’ha aprovat la proposició dels republicans que, entre d’altres, planteja instal·lar sonòmetres “amb urgència” a les zones acústicament més tensionades.

“Des d’Esquerra fa mesos que treballem per millorar la vida dels veïns d’aquesta ciutat i la resposta mai no consisteix en mesures efectives”, ha continuat Maragall, acusant el govern municipal d’inacció en relació a la lluita contra el soroll nocturn. “Avui demanem la concreció de les mesures i sobretot la urgència de les accions”, ha dit Maragall.

El text, aprovat amb els vots dels grups de govern, Junts per Catalunya i ERC com a grup proposant, planteja implantar controls sonomètrics “amb urgència” a les zones acústicament tensionades i implementar mesures en el termini d’un mes, donar forma a la definició de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn a través d’un pla específic i la coordinació d’aquest pla amb el Pla d’Estiu de la Guàrdia Urbana per aquest 2022, i valorar si val ampliar els controls sonomètrics a altres zones de la ciutat.

“La situació és inadmissible”, ha insistit Maragall, que també ha censurat “el silenci” socialista sobre aquesta qüestió, que segons l’edil és “una proclamació ben sorollosa”. “Ens hem negat a escoltar el soroll, i a avui el que decidim que s’ha acabat, que l’escoltarem i actuarem per posar-hi remei”, ha sentenciat Maragall.
 
Prec per aturar la Ley Estatal de Vivienda si no s’atura el traspàs de la SAREB a fons voltors

Els republicans també han formulat un prec per tal que l’Ajuntament insti al de l’Estat a aturar la tramitació de la Ley Estatal de Vivienda si no s’atura el traspàs de la gestió dels actius immobiliaris de la SAREB a fons voltors. “És una aberració que els habitatges de la SAREB acabin en mans de fons voltors. És un insult cap a totes aquelles famílies que han estat desnonades i esperen poder accedir a un habitatge” ha etzibat la regidora Eva Baró.

Aquest traspàs va, segons Baró, en contra “de les moltes proclames fetes per vostès durant anys i quan l’esborrany de la pròpia Ley de Vivienda prohibeix la venta d’habitatge de titularitat pública”. “És un frau polític en tota regla”, ha reblat. El prec ha estat acceptat pel govern municipal.

Jordi Castellana, per la seva banda, ha preguntat sobre quants locals en planta baixa acabarà comprant el govern municipal sota el programa ‘Amunt Persianes’, impulsat per ERC, després que s’hagi conegut la renúncia a un altre local a Ciutat Vella, que se suma als 14 de Les Corts. “Reconeguin que no és cap èxit tal com s’ha fet, no ens menteixin, si us plau, i mirem a d’altres ciutats on sí ha estat un èxit com París per fer-ho bé”, ha dit el regidor republicà. Finalment, Esquerra ha demanat en quin estat es troba la mesura, aprovada el setembre de 2019, per tal de fixar unes hores i dies amb pocs estímuls visuals i auditius a les fires i festes majors de la ciutat per facilitar la presència de persones amb trastorns de l’espectre autista.