Barcelona

Federació

Notícia

Maragall aspira a guanyar “de forma inqüestionable” per retornar a Barcelona “l’orgull i l'ambició”


“Barcelona no accepta ser mal governada i per això avui mostra disgust i frustració, però malgrat tot no ha perdut ni un mil·límetre de la seva força”, afirma el ja candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana

Ernest Maragall ha cridat avui a que Esquerra Republicana de Barcelona guanyi “de forma inqüestionable” les eleccions municipals per retornar a la ciutat “l’orgull, confiança i ambició perdudes”. Ho ha fet després d’haver quedat proclamat oficialment com a candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Barcelona després que aquest matí el Congrés de Proclamació hagi ratificat els resultats de la jornada de primàries d’ahir, on Maragall va rebre un 90% de suports per convertir-se en el candidat republicà a la batllia.

“L’hora de la retòrica s’ha acabat, l’abús ideològic ja no dona més de sí i el nou pragmatisme d’Estat només sap oferir velles receptes obsoletes”, ha continuat Maragall, que ha afirmat que Barcelona “no accepta ser mal governada” i que per aquest motiu la seva ciutadania “mostra disgust, frustració i un estat d’ànim distant”. Malgrat tot, Maragall ha assegurat que la ciutat conserva totes les seves potencialitats i que no ha perdut “ni un mil·límetre de la seva força”.

“Barcelona vol ser ella mateixa, i ara no la deixen ser. Li retornarem el dret, avui malmès, a seguir sent amo del seu propi destí”, ha prosseguit Maragall, que ha assegurat sentir-se “preparat per governar”. “Avui signo un contracte d’exigència republicana. Un contracte amb Catalunya i el seu govern per donar sentit a una aliança institucional poderosa i efectiva, al servei de tots els catalans i catalanes. Farem de Barcelona la capital orgullosa i poderosa que el país necessita”, ha reblat.

Junqueras: “Necessitem guanyar de molt per evitar que els de sempre tornin a manar com sempre”

A l’acte també hi ha participat el President d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, qui també ha posat l’èmfasi en la necessitat de conquerir una victòria àmplia a les eleccions del 2023. “Fa 3 anys vam aprendre que sovint no n’hi ha prou amb guanyar, perquè els de sempre de totes les menes i pelatges, van trobar la manera d’unir-se entre ells per evitar que Barcelona fos una ciutat republicana, ambiciosa, que volia projectar-se i obrir-se al mon”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha apel·lat a no només a guanyar, “sinó guanyar de molt per evitar que els de sempre tornin a manar com sempre”. Junqueras ha dit que Esquerra i Ernest Maragall no volen “una ciutat resignada, on el discurs oficial sigui que no es pot fer res o que no hi ha res a fer, sinó que la volem on tot sigui possible, i la volem fer nosaltres”, ha remarcat.

A l’acte de proclamació de candidatura han participat altres membres d’Esquerra Republicana com ara els consellers Joan Ignasi Elena o Teresa Jordà, les diputades Najat Driouech i Pau Morales, l’eurodiputada Diana Riba i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla.