Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana reforçar els serveis i garantir el civisme als grans esdeveniments


Els republicans proposen lliurar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a la jugadora de bàsquet Laia Palau

Més servei i control per garantir el civisme i major diversificació d’esdeveniments. És la proposta del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona per “governar l’èxit” dels grans esdeveniments a la ciutat i alhora protegir el descans dels veïns i veïnes.

“Constatem que el govern municipal no ha fet els deures ni en el mandat anterior ni en aquest. Ni ha fet cap plantejament estratègic en qüestions de turisme ni pel que fa a grans esdeveniments. La pandèmia, que ha representat una aturada, era el moment per plantejar-se tot això, però el govern municipal ha mirat cap a una altra banda”, ha volgut deixar clar la regidora i portaveu adjunta d’ERC Elisenda Alamany en una roda de premsa aquest matí a l’Ajuntament.

En aquest sentit, ha explicat que els republicans portaran una proposició a la comissió de Presidència de juny on demanaran, primer, reforçar els servis de control i gestió del civisme, convivència i neteja davant d’aquests esdeveniments i, en segon lloc, que es treballi per diversificar l’emplaçament dels mateixos perquè hi ha punts saturats a la ciutat. “El problema no és el Primavera Sound en concret, sinó les externalitats que generen la celebració de tants esdeveniments”, ha apuntat Alamany.

A més, la regidora ha volgut refermar que cal trobar l’“equilibri”: “Ens enorgulleix que Barcelona sigui una ciutat d’èxit però aquest èxit s’ha de governar i això vol dir trobar un equilibri entre els esdeveniments i el descans del veïns i veïnes, que és la nostra prioritat”.

Laia Palau, Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

A la roda de premsa, els republicans també han anunciat que demanaran que s’iniciïn els tràmits per concedir-li la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a la jugadora de bàsquet Laia Palau.

“Creiem que és el moment d’enllaçar l’esport amb el protagonisme que sempre hi han tingut les dones, que malgrat això han estat menys visibles”, ha explicat Alamany, a més d’assegurar que tot i que Palau ha estat “molt lligada” a l’UNI Girona en la seva carrera esportiva, la jugadora “va néixer a Barcelona i va començar la seva carrera aquí”.

“Hem parlar amb la Laia i està molt contenta que des de Barcelona li vulguem reconèixer els mèrits esportius”, ha afegit Alamany.

Calendaritzar les obres del nou Mercat de l’Abaceria

El regidor portaveu d’ERC al consistori, Jordi Coronas, ha anunciat que el seu grup també portarà a comissions una petició al govern Comuns-PSC perquè calendaritzi la construcció definitiva del Mercat de l’Abaceria després de l’anunci que se n’ajornarà la inauguració fins a l’any 2025.

“L’enèsim ajornament de la construcció del mercat està tenint unes conseqüències molt negatives. La primera, pels propis comerciants del mercat, que veuen com s’afegeix encara més incertesa. I la segona, per als negocis del voltant, que no poden resistir la baixada de clients que significa tenir un mercat aturat”, ha lamentat Coronas.

En aquest sentit, a més de calendari per a la construcció i obertura, els republicans demanaran al govern municipal que, mentre això no es faci, “emprenguin mesures per dinamitzar i mantenir de forma adequada tots els seus entorns”.

Preservar el patrimoni de la Colònia Castells

A les comissions de juny, el grup d’ERC també ha anunciat que hi presentarà una iniciativa per garantir la preservació del patrimoni arquitectònic, cultural, històric i social de la Colònia Castells.

“Per una qüestió de protecció de la història de la ciutat i d’aquella zona, de com vivien allà els obrers i les seves famílies, cal preservar el teixit de la Colònia Castells. El parc que ara s’ha dissenyat esborra aquest patrimoni, sense tenir-lo en compte ni posar-lo en valor”, ha assegurat Coronas.
En aquest sentit, ha anunciat que els republicans “no ens resignarem i tornarem a insistir, aquest cop a la comissió d’Urbanisme”.