Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana instal·lar marcadors de 24 segons a les pistes de bàsquet de Barcelona


Els republicans adverteixen al govern municipal que no es conformi amb les “engrunes” i renegociï amb l’Estat el conveni de Barcelona com a capital cultural

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat al govern municipal que estudiï la instal·lació de marcadors de 24 segons a les pistes de bàsquet municipals on es juguin categories que així ho requereixen.

“Convivim amb la sensació que la pràctica esportiva és més cara a Barcelona que a d’altres ciutats de l’entorn. La situació s’ha de compensar amb recursos i amb estar a l’altura de la qualitat que exigeixen els nostres equipaments esportius”, ha reclamat la regidora i portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany, a més de demanar “avançar en la digitalització dels pavellons municipals”.

La regidora també ha volgut deixar clar que el bàsquet és un esport amb gran implantació a Barcelona amb més d’un centenar de clubs federats, amateurs i escolars i més de 20.000 llicències, d’aquí la presentació del prec, que ha estat finalment acceptat pel govern municipal, que s’ha compromès a estudiar durant aquest any la implantació dels marcadors a les categories que ho requereixen i a començar-los a implementar a partir de 2023.

Renegociar el conveni de Barcelona com a capital cultural

A la comissió, el grup d’ERC també hi ha presentat una proposta perquè el govern municipal renegociï amb l’espanyol el conveni de capitalitat cultural i científica “amb criteris d’equitat i d’acord amb el pes que la cultura barcelonina representa al conjunt de l’Estat”, tal com així contempla el Pacte Cultural de Barcelona, acordat per unanimitat pels grups municipals ara fa un any.

“Enguany el govern espanyol preveu aportar un conveni de 20 milions d’euros per a Barcelona, igual que l’any passat, i això són engrunes per a Barcelona. Demanem al govern municipal que prengui el lideratge per parlar de tu a tu amb l’Estat i que hi negociï amb criteris objectius: què produïm, què exportem i que generem des d’aquí a nivell cultural”, ha volgut deixar clar la regidora republicana Gemma Sendra, que també ha criticat el 27% de dèficit estructural en les aportacions de l’Estat a Barcelona en cultura.

La proposició ha tirat endavant amb el vot favorable de tots els grups, inclosos els que formen el govern municipal.

Cessió d’espais per a les entitats infantils i juvenils

A més, els republicans també han presentat un prec per demanar al govern municipal que elabori uns criteris d’aplicació conjunta i igual per a la cessió d’espais d’equipaments municipals a les entitats infantils i juvenils.

El regidor Max Zañartu ho ha justificat assegurant que l’educació en el lleure és “clau” per al desenvolupament dels infants i joves: “Hi ha entitats que han estat des de fa anys en locals concrets i que de la nit al dia se’ls demana pagar centenars d’euros per ser-hi, i això és inacceptable“, ha volgut deixar clar.  Per tant, assegura, l’Ajuntament de Barcelona ha d’afavorir que els equipaments municipals ho permetin posar en pràctica.