Barcelona

Grup municipal

Notícia

Adéu a la concentració de grans esdeveniments: Barcelona plantejarà nous espais a proposta d’ERC


Els republicans impulsen que la llegenda del bàsquet femení Laia Palau sigui reconeguda amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

 
Esquerra Republicana ha arrossegat al govern de Barcelona a fer passes cap a la desconcentració de grans esdeveniments a zones com el Fòrum, Montjuïc, el Triangle Golfo del Poblenou o les discoteques del Front Marítim. “Ens els darrers dies hem viscut episodis d’aglomeracions, incivisme, soroll... I hem vist la irritació d’uns veïns, decebuts i que es senten menystinguts per la mala gestió del govern. I no estem parlant d’un fet aïllat”, ha assegurat la regidora Elisenda Alamany.

“El govern no ha fet els deures en repensar les polítiques d’esdeveniments, ni en la gestió de la necessària descongestió de l’espai del Fòrum”; ha continuat la republicana, afirmant que hi ha veïns de la ciutat que senten “que sempre perden” i que simplement “son l’escenari on passen grans coses, però que no reverteixen en la seva qualitat de vida”. Alamany ha censurat les polítiques del govern, que van “en sentit contrari” a garantir seguretat i certeses, i ha lamentat que existeixi a diversos barris de la ciutat la sensació “de ser el traster de Barcelona, on sembla que tot s’hi valgui i que hi hagi barra lliure per fer el que es vulgui”.

El text presentat per Esquerra i aprovat per unanimitat, planteja dos elements. El primer, reforçar els serveis pel que fa al control, gestió del civisme, la convivència, els fluxos en els itineraris i la neteja, en les zones de concentració d’oci nocturn i esdeveniments. I en segon lloc, treballar en la diversificació dels emplaçaments dels esdeveniments a Barcelona per evitar la concentració d’aquests en determinats espais de la ciutat, especialment en aquells que es troben en zones habitades.

“Aquesta ciutat necessita també lideratge per protegir allò que més valorem i que és el nostre tresor: la nostra manera de viure,  una cosa que no es pot ni comprar ni vendre i que ens fa singulars respecte altres ciutats del mon, i que per això s’ha de protegir”, ha conclòs Alamany.

Laia Palau, Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

A la comissió, i també gràcies a un prec d’Esquerra, s’ha aprovat iniciar els tràmits corresponents per atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a l’exjugadora de bàsquet femení Laia Palau, en reconeixement a la seva carrera esportiva i la seva tasca de visualització i professionalització de l’esport femení.

“Laia Palau, jugadora de molts clubs, sempre va ser un referent”, ha dit Alamany, “pels seus valors, el seu optimisme i per la seva senzillesa”. “El que poca gent sap és que va començar a jugar a bàsquet aquí a Barcelona”, ha continuat la regidora, que ha aconseguit que el govern municipal acceptés el prec.

A més, Marina Gassol ha preguntat per si el govern municipal contempla tornar la possibilitat de tramitar les sol·licituds de beques i ajuts de forma presencial i no només de manera telemàtica, com es va impulsar durant la pandèmia.