Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposició d’ERC per dinamitzar el comerç del nord de Nou Barris


Els republicans demanen que els quioscos puguin oferir més productes i serveis diferents per garantir-ne la seva supervivència

Promocionar mercats municipals com el de Ciutat Vella per aconseguir la reobertura de les parades tancades, afegir els locals públics de la Plaça dels Eucaliptus a la mesura ‘Amunt Persianes’ per tal de generar-hi activitat comercial i revitalitzar l’entorn i un programa d’activitats a la via pública. Son algunes de les mesures que conté el Pla de Dinamització Comercial proposat avui per Esquerra Republicana per a la zona nord de Nou Barris i que s’ha aprovat per unanimitat.

El regidor republicà Jordi Castellana ha assegurat que el comerç “vertebra els barris i les ciutats” però que existeixen àrees de la ciutat que no disposen de grans eixos comercials, fet que provoca “desigualtats” a l’hora d’implantar polítiques comercials.

A banda de les ja citades, el text d’ERC contempla que, amb coordinació amb les entitats comercials de la zona, es posi en marxa un programa d’activitats a la via pública. “La pròpia entitat de comerciants de la zona reclama fer més activitats al carrer, com ara mostres de carrer, fires de nadal o activitats de cultura per dinamitzar el carrer, amb les implicacions que això té a nivell comercial”.

Finalment, la proposició també inclou la realització d’una anàlisi i de propostes de millora en mesures de dinamització del comerç de la ciutat, com per exemple el Bonus Consum, amb l’objectiu d’augmentar el seu impacte a la Zona Nord de Nou Barris.

ERC demana adaptar els quioscos al segle XXI

Els quioscos de Barcelona necessiten un canvi en l’oferta de serveis per tal d’adaptar-la als nous temps i demandes. És la diagnosi que Esquerra fa de la situació dels 333 quioscos de la ciutat, dels quals 41 estan adjudicats i tancats i 71 de vacants i a l’alça. “Els quioscos necessiten adaptar-se als nous temps perquè cada cop hi ha menys premsa escrita i llegida, i hem d’adaptar-los als serveis que ara necessita la ciutadania”, ha dit Jordi Castellana.

Per això, avui els republicans han formulat un prec al govern municipal perquè, de la mà de les entitats del sector, s’adapti el model de quioscos de Barcelona al context actual i futur. Tot plegat a través de diverses accions, com ara: adequar els béns i serveis a prestar en els quioscos a les necessitats actuals, adaptar les condicions de prestació del servei a aquest nou model, que es millori el procediment administratiu de canvi de titularitat i que no s’allargui més de dos mesos, i una anàlisi detallada de les conclusions de les proves pilot anunciades pel govern municipal els darrers anys.

Calendaritzar les obres del nou Mercat de l’Abaceria

Esquerra també ha realitzat una petició al govern Comuns-PSC perquè calendaritzi la construcció definitiva del Mercat de l’Abaceria després de l’anunci que se n’ajornarà la inauguració fins a l’any 2025. En aquest sentit, a més de calendari per a la construcció i obertura, els republicans demanaran al govern municipal que, mentre això no es faci, s’emprenguin mesures per dinamitzar i mantenir de forma adequada tots els seus entorns.