Barcelona

Grup municipal

Notícia

UGT de Catalunya i ERC exigeixen a patronals i Ajuntament que vetllin pels drets laborals en l’obertura de diumenges


El sindicat denuncia que vuit empreses no estan respectant les condicions de l'acord signat

Avui el secretari general de la FeSMC-UGT de Catalunya, Óscar López, ha mantingut una entrevista, a la seu del sindicat, amb Jordi Castellana, Regidor per ERC a l’Ajuntament de Barcelona, per a avaluar l’Acord Social per l’obertura dels Establiments comercials en diumenge en la zona turística de Barcelona després del seu primer mes d’aplicació.
 
Malauradament, la valoració és força negativa degut a que grans empreses del sector de comerç estan incomplint l’acord, sense respectar els grans aspectes que aquest recull com ara la voluntarietat, la compensació en dissabtes i la contractació. Per aquest motiu tant la FeSMC-UGT de Catalunya com el Grup Municipal d'ERC a l’Ajuntament de Barcelona, exigim a les patronals signants de l’Acord i a l’Ajuntament de Barcelona que garanteixin la seva aplicació. Entre les empreses que estarien incomplint l'acord amb relació a qüestions laborals trobem Eroski (en negociació sobre un dels 3 aspectes laborals que surten a l'acord), Uniqlo, Foot Locker, Adidas, Massimo Dutti, Zara, Celio i Fnac.
 
Si el compromís de l'acord per generar ocupació o millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector no es respecta per part de les empreses i continuen el seu incompliment, la FeSMC-UGT de Catalunya es desvincularà de l’Acord prenent les accions necessàries.
 
El Grup Municipal d'ERC és l'únic grup que no va donar suport a la mesura per les possibles conseqüències que podria tenir en el comerç de proximitat i en les condicions laborals, especialment de les treballadores del retail. Per això, presentarà una pregunta al pròxim ple de l'Ajuntament de Barcelona perquè el Govern municipal expliqui quines mesures té previstes per garantir el compliment de les condicions laborals pactades a l'acord d’ampliació dels horaris comercials en diumenges i festius a les zones turístiques de la ciutat de Barcelona, i com pensa actuar davant de l'incompliment per part de les empreses esmentades.