Barcelona

Notícia

El Parlament avala millorar el servei d'autobusos interurbans a Barcelona


Garantir una mobilitat sostenible i eficaç passa per un imprescindible reforç de la xarxa de transport públic, i aquest s'ha de fer amb visió metropolitana i de país.

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori la proposta de resolució presentada conjuntament per Esquerra Republicana i Junts per Catalunya sobre la millora de la planificació i senyalització de les estacions de busos interurbans.

Barcelona és peça clau en l'estratègia de busos interurbans de Catalunya al ser el principal node de mobilitat del país, per això, cal pensar la mobilitat des d'un sentit integral. "Com a barceloní és legítim demanar un esforç a tots els que venen a la ciutat perquè facin ús del transport públic, ens hi va la salut", ha assenyalat el diputat José Rodríguez, que ha afegit que aquesta exigència ha d'anar acompanyada d'un "tracte digne als usuaris del bus interurbà" i això passa per "tenir estacions d'autobusos interurbans que estiguin senyalitzades".

La proposta de resolució insta al Govern de la Generalitat a acordar amb l'Ajuntament de Barcelona una millora en la senyalització de les parades de bus, que inclogui una millora de la informació relativa a les línies, mapa de parades i línies interurbanes, amb una atenció especial a aquelles sortides de metro que tenen una parada de bus interurbà propera, com les estacions de Sants, Arc de Triomf, Urquinaona, La Sagrera, Sant Andreu, Tetuan i Hospital Clínic.

També demana que s'obri un debat entre el Departament de Territori i l'Ajuntament de Barcelona sobre la planificació i ubicació de les parades de bus interurbà a la ciutat per tal que siguin atractives per l'usuari, estiguin ben comunicades amb metro/tramvia/bus urbà, i permetin una operativa eficient.

En paral·lel, el grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona està treballant per presentar una proposta similar al consistori barceloní en els pròxims mesos.