Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC: “Collboni és un irresponsable. Amb la seguretat no s’hi juga, això ja ho fa Vox”


Coronas demana reestructurar les vacances de la Guàrdia Urbana -el 40% dels agents les fa a juliol o agost- per fer front als “estius calents” que hi ha a Barcelona avui dia
 
Els republicans pregunten al govern municipal pels passos que seguiran davant l’anul·lació de la taxa de residus i lamenten que siguin uns “sapastres” en l’aplicació de mesures “que haurien de ser positives”

El regidor portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha titllat d’ “irresponsable” aquest dilluns el primer Tinent d’Alcalde Jaume Collboni després de les seves declaracions contra el govern de la Generalitat pel suposat desplegament de Mossos d’Esquadra a Barcelona.

“Jaume Collboni és un irresponsable. Amb temes com la seguretat no s’hi juga, això ja ho fa Vox o la dreta. Si no és capaç de veure que sota el seu mandat els problemes de seguretat creixen i de tot en culpa la Generalitat, el millor que pot fer és deixar pas a una altra persona al càrrec”, ha assegurat Coronas, que ha volgut deixar clar que són 267 més els agents de Mossos que hi haurà a Barcelona aquest estiu, és a dir, una pujada d’un 8,9% respecte a abans de la pandèmia. “Aquests són els números digui el que digui el sr. Collboni. Nosaltres tenim clar que s’han de fer polítiques de seguretat i no ‘politiqueig’ amb la seguretat. És el mateix que diu, per cert, el sr. Albert Batlle”, ha afegit Coronas.

En una roda de premsa aquest dilluns a l’Ajuntament, el portaveu republicà ha explicat que el seu grup farà una pregunta a la comissió de Presidència pel nombre d’agents amb què compta la Guàrdia Urbana aquest estiu a la ciutat, i per quin percentatge estarà de vacances durant els mesos de juliol i agost. “Partim de la base d’un 40% d’agents de vacances els mesos de juliol i agost i això no es pot corregir només amb hores extres. És evident que no n’hi ha prou. Cal resoldre aquesta mancança de manera estructural, si no serà impossible atendre els conflictes de convivència a l’espai públic”, ha afegit.

Accions davant l’anul·lació de la taxa de residus: “El govern municipal és un sapastre”

Coronas també ha anunciat que el seu grup a l’Ajuntament farà una pregunta al govern municipal per conèixer els passos a seguir després de l’anul·lació de la taxa de residus.

“ERC vam posar tres condicions per a l’aplicació de la taxa: primer, que se’n donés informació clara al rebut; segon, que les bonificacions de la taxa s’apliquessin al territori mes reduït possible (millor barri que districte, per exemple) i; tercer, que s’avancés en el calendari d’individualització. Doncs ni el punt 2 ni el 3 s’han acomplert”, ha criticat Coronas, que també ha lamentat que el govern municipal sigui un “sapastre” a l’hora d’aplicar mesures “que podrien ser positives”, posant d’exemple la taxa de residus, o d’altres projectes com el porta a porta o la Zona de Baixes Emissions.

Recuperar les freqüències del TAV

A la roda de premsa també hi ha participat la regidora i portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany, que ha anunciat que el seu grup durà a Urbanisme una proposició perquè el consistori demani al govern espanyol recuperar totes les freqüències del TAV Barcelona-Girona-Figueres d’abans de la pandèmia.

“No podem delegar la mobilitat sostenible en la ciutadania. Les institucions han de crear les condicions perquè la gent vagi en transport públic”, ha insistit Alamany, que ha explicat que malgrat que abans de la pandèmia hi havia 15 trens diaris en aquesta línia, ara només en són 9.
“El mateix govern municipal que fa gala de la mobilitat sostenible té uns socis als govern de l’Estat que permeten el contrari. Ni ho entenem ni ho compartim”, ha sentenciat la regidora.

Altres temes de comissions

Alamany també ha anunciat d’altres mesures que ERC porta a les comissions de juliol, entre les quals la proposició a Drets Socials per a l’obertura de les biblioteques els diumenges a Barcelona. “Si això no se soluciona, obligarem el 30% de barcelonins i barcelonines que faran vacances a la ciutat a desplaçar-se 20 o 30 minuts per arribar a les biblioteques, que a més són refugis climàtics”, ha lamentat Alamany, que també ha retret al govern municipal que “ja que venien a aturar desnonaments, esperem que almenys siguin capaços d’obrir les biblioteques”.

Pel que fa a la comissió d’Economia, la regidora ha anunciat que els republicans portaran una proposició que es vol presentar al Congrés per garantir el servei de caixer automàtic als municipis en risc d'exclusió financera, i perquè a Barcelona el govern municipal faci un estudi per localitzar les àrees o barris que poden patir aquesta exclusió. “Fa 10 anys que el govern de l’Estat va demanar 100.000 milions d’euros per salvar els bancs; ara els bancs rescatats han de tenir una responsabilitat social amb la ciutadania”, ha volgut deixar clar.

A més, el grup d’ERC portarà una proposta a la comissió de Presidència per condemnar l’assassinat de 37 persones a la frontera espanyola-marroquina i per demanar la depuració de responsabilitats: “Una ciutat com la nostra que té al seu ADN els valors d’acollida i ciutat refugi no pot passar de puntetes per aquest tema”, ha sentenciat Alamany.