Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona condemna la massacre de Melilla i reclama rectificacions a Sánchez a proposta d’ERC


Els republicans demanen reestructurar les vacances de la Guàrdia Urbana per tenir més efectius a l’estiu a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha condemnat aquest dimecres l’assassinat de 37 persones a la frontera espanyola-marroquina el passat 24 de juny i ha reclamat rectificacions al president espanyol, Pedro Sánchez, després que va assegurar que el problema havia estat “ben resolt” (“bien resuelto”) per la gendarmeria marroquina.

“Són declaracions molt greus i indignes de la presidència de cap estat que es consideri democràtic. En un estat de dret el govern te l’obligació d’assumir la defensa dels drets humans com un pilar bàsic de la seva política fronterera”, ha volgut deixar clar la regidora d’ERC Eva Baró, que ha presentat la proposició a la comissió de Presidència, on s’ha aprovat amb els vots a favor del grup republicà, Barcelona en Comú, Junts i el PP. El PSC i Ciutadans s’hi han abstingut, mentre que Valents i la regidora no adscrita hi han votat en contra.

A més de la condemna als fets i a les declaracions de Sánchez, el text aprovat reclama el “tractament respectuós dels cossos sense vida”: “S’han enterrat cossos sense autòpsia, sense identificació i sense comunicar-ho a les famílies. Ni tan sols s’ha tractat amb una mínima dignitat les víctimes un cop assassinades”, ha lamentat Baró, que també ha demanat l’esclariment total dels fets i posterior depuració de responsabilitats.

La regidora també ha aprofitat la seva intervenció per criticar que “l’Estat espanyol decideix a qui permet viure o deixa morir a les seves fronteres. Ucraïnesos, vida; sudanesos, mort” i ha instat el govern municipal a oposar-se frontalment a la situació: “Ser ciutat refugi no pot ser compatible amb el silenci davant d’uns fets com aquest més enllà de declaracions abrandades o quatre tuits benintencionats”.

Plantilla de la Guàrdia Urbana a l’estiu

També a la comissió de Presidència, el regidor portaveu d’Esquerra a Barcelona, Jordi Coronas, ha demanat una reestructuració de les vacances de la Guàrdia Urbana a l’estiu, especialment a l’agost, quan el 34% d’agents estarà de vacances segons el govern municipal. A més, ha reiterat la predisposició dels republicans a “treballar amb rigor per la seguretat, que és el tema que més preocupa a la gent”.

Problemàtiques a la Plaça del Dubte

A la comissió, la regidora Baró també ha presentat un prec per demanar resposta als problemes de convivència a la Plaça del Dubte del Raval.
El prec ha estat acceptat pel govern municipal, que s’ha compromès a buscar una solució real al problema i no només a desplaçar-lo. “Celebrem que aquesta iniciativa hagi contribuït a tenir un efecte accelerador per solucionar la qüestió”, ha dit Baró.