Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC vol una taxa de residus individualitzada: “El govern municipal torna a executar malament una bona idea”


L’Ajuntament farà costat, a proposta d’ERC, a la proposició de llei sorgida al Parlament contra l’exclusió financera i presentarà un mapa amb els barris de la ciutat amb risc de patir-ne

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat aquest dimecres a la comissió d’Economia l’elaboració d’una taxa de residus “individualitzada” i ben executada després de la sentència d’anul·lació per part del TSJC.

"Nosaltres considerem que la taxa és necessària, però ens trobem amb un nou cas amb sentències judicials que diuen que l’Ajuntament no ha justificat prou una mesura, com ja va passar amb el PEUAT o la Zona de Baixes Emissions”, ha assenyalat el regidor Jordi Castellana, que ha lamentat que “bones idees vinguin acompanyades de males execucions”.

El regidor també ha volgut deixar clar que el seu grup va votar a favor de la taxa amb la condició que s’acomplissin tres condicions, però a hores d’ara només se n’ha complert una, que és la informació clara als rebuts. Per contra, encara no s’ha avançat en el calendari d’individualització ni s’ha bonificat els territoris que més reciclen.

Contra l’exclusió financera

A la comissió, els republicans també han presentat una proposició perquè l’Ajuntament faci costat a la proposició de llei sorgida al Parlament i que ha d’arribar al Congrés dels Diputats per garantir el servei de caixer automàtic als municipis en risc d'exclusió financera. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

“Cada cop el comportament de les entitats bancàries va més guiat pel lucre que per la responsabilitat social, i aquesta la tenen, també, perquè la ciutadania de l’Estat va salvar els bancs després de la crisi de 2008”, ha assegurat Castellana.

La proposició també inclou que l’Ajuntament de Barcelona faci un mapa dels barris o àrees de Barcelona en risc d’exclusió financera: “Entre 2018 i 2021 s’han reduït un 40% els bancs a la via pública de Barcelona”, ha alertat.

Accelerar la implantació dels APEU

El grup d’ERC també ha preguntat al govern municipal pel calendari que té quant a la implementació de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) prop de dos anys després que es va aprovar la llei al Parlament.

Castellana ha fet assegurat que els APEU poden servir per “enfortir el teixit associatiu comercial de Barcelona”.