Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra denuncia que el govern municipal no va gastar els 70 milions extra en neteja que va prometre


Instal·lar més sonòmetres, tancar a les 11 zones tensionades les botigues de conveniència de 22h a 7h i estudiar que no venguin alcohol a partir de les 21h, les propostes dels republicans per lluitar contra l’excés de soroll

L’Ajuntament de Barcelona va gastar menys en neteja el 2021 que el 2020, fet que evidencia que el govern municipal no va executar els 70 milions d’euros extra en neteja que va prometre l’octubre del 2021. És la denúncia que avui ha fet el portaveu d’Esquerra Republicana al consistori, Jordi Coronas, anunciant que portaran la qüestió al plenari d’aquest divendres.

 

“Ens trobem de nou amb un anunci, amb la política del marketing del govern municipal que no es fa efectiva ni pressupostàriament, ni tampoc amb mesures”, ha dit Coronas, que ha detallat que els republicans demanaran “explicacions” al govern de Comuns i PSC en forma de prec. “No sabem la resposta que ens donaran, però estem acostumats al seu tril·lerisme pressupostari”, ha criticat l’edil.

 

Les dades que ha esgrimit Esquerra són públiques i apareixen als Comptes Generals del 2021, en què es reflecteix una menor despesa en neteja l’any 2021 en comparació amb el 2020. La neteja és el segon principal problema dels barcelonins i barcelonines segons les dades del darrer baròmetre municipal, amb un 11,5% de les respostes i només superada per la inseguretat.

 

“S’han acabat les excuses”: Esquerra urgeix a actuar contra el soroll

 

Després de la constatació que als 11 punts identificats pel govern municipal com a zones acústicament saturades es sobrepassen els límits legals de soroll, Esquerra Republicana considera que l’executiu de la ciutat “ja no té excuses” per no actuar. En aquest sentit, els republicans presentaran una proposició al plenari amb una bateria de mesures per garantir el dret al descans del veïnat.

 

“Des D’ERC no cessarem fins que es donin respostes eficients, i ho serem perquè hem estat molt en contacte amb els veïns i perquè hem marcat l’agenda i hem posat aquest tema a l’agenda política dels problemes a resoldre a la ciutat”, ha assegurat Coronas. El text d’Esquerra planteja que a les 11 zones tensionades, les botigues de conveniència tanquin de 22h a 7h i que s’estudiï que no puguin vendre alcohol a partir de les 21h. A més demana instal·lar sonòmetres a més punts de la ciutat, fer-ne públiques totes les dades i mantenir-les actualitzades, i que en 15 dies el govern municipal presenti els plans específics d’actuació a les 11 zones tensionades, que expliquin les mesures a prendre i com s’avaluaran els resultats.

 

A més, els republicans demanen major presència de Guàrdia Urbana o d’Agents de Carrer en aquestes zones per assegurar el compliment de les mesures. “La situació és greu i el govern de Barcelona ha d’assumir la seva responsabilitat, que és governar la ciutat, aportar solucions i protegir el descans i la salut dels veïns i veïnes”, ha sentenciat Coronas.

 

Finalment, Esquerra també demanarà que l’Ajuntament aporti solucions per pal·liar l’increment de costos vinculats a l’energia que estan patint els Centres Esportius Municipals (CEM) i que, segons Coronas, posen en risc la seva viabilitat. “Per uns centre esportius que ja de per sí tenen una situació financera molt delicada arran de la crisi de la pandèmia, des d’Esquerra creiem que ara es troben davant d’una situació d’alt risc”, ha advertit.