Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona actuarà en 15 dies a les zones amb excés de soroll a instàncies d’Esquerra


Maragall recorda que els republicans “tenien i tenen raó” en aquesta qüestió, que han portat a plenari i comissions de manera reiterada, i critica que el govern municipal “no passa la prova de la realitat social ni assoleix el mínim retorn en els resultats”

“En la qüestió del soroll i la convivència a l’espai públic teníem i tenim raó”. És la sentència del President del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, després que els sonòmetres instal·lats a 11 zones de la ciutat hagin constatat que existeix un excés de soroll, amb uns resultats que Maragall ha definit com a “escandalosament aclaparadors”.
 
“Com hem pogut arribar fins aquí? Com hem deixat que la nostra ciutat admeti aquest nivell de degradació? Com ens hem acostumat a aquest domini impune de l’incivisme i al menysteniment dels drets elementals de la ciutadania?”, s’ha preguntat el republicà, que ha criticat amb duresa el paper del govern municipal. “En aquesta qüestió, com en tantes altres, el Govern diu dir que ja fan tot el possible o que ja ho tenien pensat i preparat. I a continuació fer, si convé, el mínim que justifiqui una aparent resposta positiva a la denuncia o la proposta”, ha insistit.
 
La proposició d’Esquerra, aprovada amb els vots de Barcelona en Comú, PSC, Junts i el PP, planteja que a les 11 zones tensionades, les botigues de conveniència tanquin de 22h a 7h i que s’estudiï que no puguin vendre alcohol a partir de les 21h. A més demana instal·lar sonòmetres a més punts de la ciutat, fer-ne públiques totes les dades i mantenir-les actualitzades, i que en 15 dies el govern municipal presenti els plans específics d’actuació a les 11 zones tensionades, que expliquin les mesures a prendre i com s’avaluaran els resultats. A més, els republicans demanen major presència de Guàrdia Urbana o d’Agents de Carrer en aquestes zones per assegurar el compliment de les mesures.
 
Maragall s’ha mostrat escèptic pels vots favorables dels grups del govern municipal, però ha desitjat “que aquest cop ens desmenteixin, perquè voldrà dir que els veïns i veïnes dormen i descansen i que Barcelona ha donat un primer pas, només un primer pas, en la bona direcció”.
 
Esquerra exigeix més reforç en neteja i major control sobre les empreses que la duen a terme
 
Esquerra també ha portat la situació de manca de neteja de la ciutat al ple. Els republicans consideren que la que actualment és la segona preocupació pels barcelonins i barcelonines segons el darrer baròmetre no està sent resolta de manera adequada pel govern municipal ni per la nova contracta de neteja.
 
“Barcelona està bruta, i això és una realitat”. Així de contundent s’ha mostrat el portaveu republicà, Jordi Coronas. Per l’edil, si la nova contracta no funciona “no és pas per manca de recursos” i ha criticat la manca de control detallat del servei que l’Ajuntament té sobre les empreses que presten el servei. “L’Ajuntament ha de donar exemple i no es dona exemple quan els carrers no es reguen en setmanes i mesos com està passant, no es reposa mobiliari trencat o no es reparen voreres malmeses”.
 
“La ciutadania vol solucions, i això vol dir sent molt exigents en el control i la inspecció de la feina”, ha insistit Coronas. El prec d’Esquerra, acceptat, arriba després que els republicans denunciessin que l’Ajuntament de Barcelona va gastar menys en neteja el 2021 que el 2020, un fet que pel grup evidencia que el govern municipal no va executar els 70 milions d’euros extra en neteja que va prometre l’octubre del 2021. Unes dades públiques i que apareixen als Comptes Generals del consistori del 2021.
 
Finalment, la regidora Elisenda Alamany ha preguntat el govern sobre les mesures que pensa prendre per pal·liar la pujada de costos vinculats a l’energia que pateixen els Centres Esportius Municipals, que en paraules de la regidora, ja es trobaven en una situació “límit”. “El sistema esportiu barceloní està en perill. Correm el risc que l’esport sigui el pastís de fons d’inversió que tenen res a veure amb el model de gestió esportiva d’èxit de la ciutat”, ha reblat.