Barcelona

Grup municipal

Notícia

Només 67 dels 202 refugis climàtics de Barcelona estaran totalment oberts a l’agost


Esquerra Republicana denuncia “una presa de pèl” en la mesura del govern de Comuns i PSC, que té 74 espais totalment tancats aquest mes i fins a 61 oberts únicament de forma parcial, sent alguns de pagament

“Els refugis climàtics del govern són una autèntica presa de pèl”. És l’afirmació que la regidora d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona Elisenda Alamany ha realitzat avui després que el seu grup hagi denunciat que només 67 dels 202 refugis climàtics anunciats per l’executiu de Comuns i PSC romandran totalment oberts durant el mes d’agost.

En total, 74 espais estaran totalment tancats durant aquest mes, i 5 espais més tancaran entre 15 i 21 dies. “Governar Barcelona no és aconseguir titulars que queden molt bé als mitjans, sinó oferir solucions reals a la gent”, ha dit Alamany, que ha qualificat la mesura com “una prova més de la mala gestió del govern municipal”. Dels 67 refugis disponibles per a la ciutadania, 49 son parcs i jardins, sempre disponibles durant l’any. “Ens sembla una broma de mal gust”, ha refermat la regidora.

A més, 61 refugis climàtics més només obriran de manera parcial. Un exemple són els 34 espais que són de pagament, com ara Centres Esportius Municipals, o els 21 espais que només obriran en horari limitat, sovint únicament 3 hores durant la tarda. “Cal tenir en compte que moltes persones busquen refugi al migdia, en aquelles hores on fa més sol, i molts d’aquests refugis no serveixen”, ha asseverat el regidor Max Zañartu, present també al contacte informatiu.

En total, la xifra de refugis climàitcs totalment o parcialment tancats durant l’agost ascendeix a 140. “El que esperem és que les institucions donin respostes i se sumin a aquest esforç que demanen a la ciutadania i que se l’apliquin a elles a l’hora de fer polítiques, com aquesta que avui comentem que és un autèntic frau per part de l’Ajuntament de Barcelona”, ha sentenciat Alamany.