Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall: “ERC es disposa a assumir des de l’Alcaldia el lideratge que Barcelona enyora i reclama”


Els republicans enceten el darrer any de mandat erigint-se com “el canvi”, assegurant que “la distància entre la ciutat que tenim i que volem és immensa” i afirmant que Colau i Collboni “han fracassat”

“Barcelona vol i està preparada pel canvi, i Esquerra Republicana de Barcelona estem preparats per liderar el canvi que la ciutat reclama”. És el convenciment que avui Ernest Maragall ha mostrat en la roda de premsa d’inici del darrer any del mandat municipal, en què el republicà ha afirmat que tant ell com el seu grup “es disposa a assumir des de l’Alcaldia el lideratge que Barcelona enyora i reclama”.

Per Maragall, la ciutadania de Barcelona espera amb “impaciència” un canvi en la governació de la ciutat, i ha assegurat que actualment existeix una distància “immensa” entre “la ciutat que tenim i la que volem”. “L’equip Colau-Collboni ha fracassat en els 3 nivells de governar Barcelona: no funciona en neteja, seguretat i mobilitat”, ha continuat Maragall, que també ha suspès el l’executiu apuntant que “no crea ciutat” i que tampoc ha definit “el futur que se li ofereix”. “La manca d’ambició és una llosa sobre la ciutadania”, ha etzibat.

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia, acompanyat avui a la roda de premsa pels portaveus Jordi Coronas i Elisenda Alamany, també ha identificat alguns problemes concrets que la ciutat ha patit durant l’estiu. Maragall ha criticat que el govern municipal ha fet una “evident renúncia” a governar el turisme massiu: “se’l pren com si fos un fenomenm natural inevitable i incontrolable”. En segon lloc, la neteja. “El servei no compleix els mínims exigibles, menys encara tenint en compte que es tracta d’una nova contracta”. I en tercer lloc, la seguretat i la convivència: “els problemes segueixen amb intensitat”.

“Som la primera força de la ciutat i seguirem treballant amb la màxima ambició per ampliar aquest caràcter de primera força”, ha resumit Maragall, assegurant que ERC Barcelona enceta un curs “decisiu” amb “la màxima energia”. “Esquerra representa el canvi que la ciutadania demana i exigeix”, ha sentenciat.