Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: “La Barcelona lliure és la peça que falta per la llibertat de Catalunya”


Esquerra Republicana celebra la Diada Nacional de Catalunya amb un acte polític i un multitudinari dinar de germanor al Carrer Bruc de Barcelona

El republicans i republicanes s'han trobat aquest diumenge al Carrer Bruc per celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb un acte i dinar de germanor, organitzat per la Federació de Barcelona d'Esquerra Republicana, que ha aplegat més de 500 persones.

Esquerra Barcelona representa la Barcelona lliure que és la peça que falta per llibertat de Catalunya i aquesta peça la farem plegats”, ha dit el president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, que ha defensat que davant dels retrets “Esquerra Republicana estem demostrant que sabem representar la Catalunya sencera”.

Maragall també ha reivindicat el paper històric del partit en la defensa dels drets i les llibertats de Catalunya. “Esquerra Republicana és reflexió, coherència responsabilitat i inconformisme. Som el defensor de la terra” perquè “ja no ens limitem a defensar-nos, som constructors i alliberadors d’aquesta terra”, ha afegit l’alcaldable de Barcelona.  En el seu torn, la secretària general d'Esquerra Republicana de Barcelona, Anna Nebreda, en un discurs amb fort accent barceloní, ha lamentat la perdua d'orgull dels barcelonins i les barcelonines. "Estem fartes del desànim i de sentir que res no funciona a Barcelona", ha dit Nebreda, que ha defensat que per això "som aquí, al costat de l'Ernest Maragall, per recuperar l'orgull de Barcelona". 

Per la seva banda, la portaveu del Jovent Republicà de Barcelona, Andrea Urbano, ha reivindicat que “la independència no és possible sense el jovent d’aquest país, perquè som futur però també som present”. Urbano també ha defensat que “el jovent tenim molt clar que governi qui governi a l’Estat espanyol, en aquest no hi ha futur i no en podem esperar res. I sabem que per aconseguir la independència, no ens equivoquem d’adversaris."


Grans majories, vocació inclusiva i aliances internacionals


"Som hereus d'aquells que van proclamar la República el 1931 i la van defensar a tots els fronts", amb aquestes paraules el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha reivindicat el llegat de la formació durant el seu discurs en l'acte de la Diada Nacional, que ha estat marcat per la defensa de les grans majories, la vocació inclusiva i les aliances internacionalistes, en el marc d'una Diada que, com ha apuntat la secretària general, Marta Rovira, des de l'exili, "ha de ser un punt d'inflexió per continuar caminant amb fermesa, amb aquesta estratègia que sabem guanyadora".Esquerra Republicana s’ha erigit com a constructora de consensos i “majories al servei del nostre país”, com ha apuntat Junqueras. I també com una eina útil, al servei de la gent. Així ho ha reivindicat, el president de la Generalitat, i Coordinador Nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, fent referència al llegat de l’organització política en la construcció de la República el 1931, i la seva defensa a través de polítiques socials, “que avui continuem des de la nova Generalitat republicana”.

L'acte també ha rebut el suport de delegacions internacionals d'Irlanda, Kurdistan, Galiza, Euskal Herria, entre d'altres, amb qui Esquerra Republicana teixeix aliances des de tots els fronts. El diputat d’EH Bildu al Congrés dels Diputats, Jon Iñarritu, ha reivindicat la majoria independentista a Catalunya guanyada a les urnes. “Per molta repressió i imposició, tinc clar que Catalunya serà el que vulgui ser en el futur de la mateixa manera que Euskal Herria, perquè sou un poble digne i valent”, ha sentenciat Iñarritu.