Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC farà comparèixer el govern municipal per la neteja: “Ni compleixen els seus anuncis, ni fan funcionar la ciutat”


Els republicans exigeixen a Colau-Collboni “més vigilància i més neteja” a la Plaça de Carme Simó, que fa de pati de l’escola Àngel Baixeras, després de l’episodi de la xeringa trobada per uns alumnes

El grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat la compareixença de la “persona responsable municipal” en l’àmbit de la neteja després de la vaga convocada per la UGT coincidint amb les festes de la Mercè. La compareixença haurà de tenir lloc a la comissió d’Ecologia i Urbanisme de demà dimarts.

“Volem que se’ns aclareixi com hem pogut arribar a aquest punt, quina responsabilitat hi té el govern municipal i què ha passat amb els increments acordats i com es pensen ingressar (als treballadors i treballadores de neteja)”, ha demanat el regidor portaveu republicà Jordi Coronas en una roda de premsa aquest dilluns a l’Ajuntament. En aquest sentit, l’edil també hi ha criticat la improvisació de l’executiu: “ens preocupa, i molt, que el govern anunciï coses que no té treballades. Això va passar al juliol quan va dir que hi havia un acord que permetia desconvocar la vaga, i després arribem al setembre i es torna a convocar”, ha lamentat.

Encara sobre neteja, Coronas també ha volgut fer al·lusió a la notícia d’’El Periódico’ de la setmana passada en què s’assegurava que la despesa a Barceona ha caigut en 30 milions d’euros en els darrers quatre anys. “L'any passat van anunciar a bombo i plateret els 70 milions extra abans de començar el nou servei de neteja. Però, més tard, va quedar palès a l’últim plenari amb la resposta de l’alcaldessa que aquests milions no es van gastar. El govern ha demostrat novament que és incapaç de fer funcionar la ciutat i de complir els anuncis que fa”, ha assegurat Coronas.
 
Escola Àngel Baixeras

A la roda de premsa també hi ha participat la regidora i portaveu adjunta dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, que ha anunciat que portaran una proposició a la comissió de Drets Socials sobre l’escola Àngel Baixeras, al Gòtic, després que s’ha fet pública la troballa d’una xeringa per uns alumnes mentre jugaven a la Plaça de Carme Simó, que tanca al públic en determinades hores per fer de pati de l’escola.

“La plaça està deixadíssima i els actes incívics amb què es topen els infants a l’hora del pati són constants. És una situació intolerable que cal solucionar. Estan en qüestió els drets dels infants a jugar amb tranquil·litat i seguretat”, ha assegurat Alamany. Per aquest motiu, ha explicat que el seu grup demanarà una remodelació total de la plaça de cara al curs vinent i que, mentrestant, s’hi posi més vigilància, més serveis de neteja i s’augmenti l’alçada del tancat de la plaça.

“Si el govern s'omple la boca per parlar de ‘ciutat jugable’, no entenem per què desatenen els drets dels infants en casos com aquest”, ha sentenciat Alamany.
 
Obertura de botigues els diumenges

La regidora també ha explicat que el seu grup portarà un prec a la comissió d’Economia perquè en un màxim de dues setmanes es convoqui una reunió amb els grups municipals i associacions de comerciants per donar explicacions del balanç negatiu quant a drets laborals de l’obertura de botigues els diumenges.

“Pensem que, en aquestes condicions, no es pot revalidar per a l’any vinent l’acord d’obertura comercial els diumenges. I si ERC accedeix al govern de la ciutat, treballarem perquè no es revalidi”, ha volgut deixar clar Alamany, a més de dir que “no veiem enlloc” els 3.200 llocs de feina que Jaume Collboni va prometre. “Des del primer moment vam pensar que la mesura podria perjudicar la conciliació i els drets laborals, sobretot de les dones, que són qui més treballa al ‘retail’. Ara sembla que el temps ens ha donat la raó”, ha lamentat.
 
Altres iniciatives
 
Pel que fa a altres iniciatives que ERC durà a comissions, hi destaca la proposició amb contingut de Declaració Institucional a Ecologia i Urbanisme per exigir el traspàs integral de Rodalies a la Generalitat, a més d’una pregunta al govern sobre l’impacte de l’obertura de 202 refugis climàtics a l’agost després que els republicans vam poder comprovar que molts d’aquests només obrien parcialment o directament tancaven.
 
A més, a la comissió de Drets Socials presentaran un prec per conèixer el calendari d’execució de l’operador metropolità d’Habitatge.