Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC vol que s’avaluï l’obertura comercial els diumenges: “Tenim indicis que no s’ha complert l’acord”


Els republicans demanen que l’augment de preus dels hotels també reverteixi en el salari dels treballadors

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat aquest dimecres una avaluació de l’obertura de botigues els diumenges després de tenir indicis que no s’han respectat “totalment” les condicions de l’acord que afectaria els drets laborals i de conciliació dels treballadors i, sobretot, de les treballadores, ja que la majoria de les botigues obertes han estat del sector ‘retail’.

“Tant Esquerra Republicana com la UGT tenim indicis que les condicions de l’acord no s’han acomplert totalment”, ha afirmat el regidor republicà Jordi Castellana a la comissió d’Economia i Hisenda, a més de concretar que es tracta de condicions com ara la voluntarietat de treballar els diumenges o la contractació de personal addicional. En aquest sentit, ha assegurat que els 3.200 nous llocs de feina que va prometre el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni tampoc no s’han complert.

En aquesta situació, els republicans han arrencat el compromís del govern municipal de convocar “en les properes setmanes” una reunió amb els grups municipals i les associacions de comerciants per tal de donar explicacions sobre balanç de la mesura, que per als republicans és negatiu.
Cal recordar que el grup d’ERC en va ser l’únic que no va votar a favor de la iniciativa.
 
Distribuir els guanys pel turisme

A la comissió, el grup d’ERC també hi ha presentat una proposició perquè el govern municipal faci un estudi sobre l’impacte del PEUAT en l’augment dels preus dels hotels de Barcelona i com ha impactat aquest augment de preus en el salari dels treballadors i a les empreses.

“Els hotelers estan obtenint millors preus que mai pel PEUAT. Es una boníssima notícia, perquè si volem que el sector contribueixi més a la ciutat, primer ha de guanyar diners. Però, això sí, aquests guanys s’han de distribuir millor”, ha afirmat el regidor republicà Miquel Puig, que ha fet una crida al govern municipal a “ser diligent i a analitzar on van a parar aquests ingressos addicionals que obtenen els hotelers”.

La proposició no ha sortit endavant perquè només ha rebut el vot a favor d’ERC i Junts, per bé que el PP s’ha abstingut i la resta de grups, inclòs el govern Comuns-PSC, s’hi ha oposat.
 
Una normativa per a les fires i els mercats de pagès

Els republicans també han preguntat al govern municipal per quan té previst fer una proposta d’ordenança per a la venda no sedentària a la ciutat, com ho són les fires que se celebren un cop l’any o els mercats de pagès al carrer, per a un millor ordenament del sector: “cal que l’Ajuntament faci una normativa reguladora clara perquè així no hi hagi ambigüitats”, ha demanat el regidor Castellana.